Geen reden om partner dode vrouw te vervolgen

vrouwe_justitiaWILLEMSTAD — Een onderzoek naar de dood van een vrouw, die begin deze maand door haar partner A.F. (20) naar de polikliniek is gebracht, leidde niet tot vervolging van de man. Uit de resultaten van het voorlopige autopsierapport blijkt dat er geen reden is om F. voor de dood van de vrouw te vervolgen, aldus OM-woordvoerder Norman Serphos.

Ondertussen is de man uitgezet.
Dit laatste zorgde voor veel opschudding in diverse media omdat de man zou zijn uitgezet voordat de resultaten van het onderzoek bekend waren.

Het lichaam van de vrouw is door het Openbaar Ministerie in beslag genomen voor lijkschouwing. Aan de hand van de resultaten van het voorlopige autopsierapport besloot het OM de verdachte, gezien zijn illegale status, naar de vreemdelingenbarak over te plaatsen.

“Aangezien hij naar de vreemdelingenbarak is gestuurd, was het duidelijk wel de bedoeling om hem uit te zetten. Het OM beslist echter niet of de man uitgezet mag worden of niet. Dat is de taak van de minister van Justitie.”

De vrouw werd op 14 januari door F. dood in de Kaya Cruzeiro gevonden en zou door wurging om het leven zijn gekomen.
De verdachte, die illegaal op het eiland verbleef, werd aangehouden voor mishandeling van de vrouw, aan de hand van getuigenverklaringen.
Volgens de nabestaanden verklaarde de man dat hij de vrouw, die zich opgehangen zou hebben, zo in de woning aantrof.
Hij besloot haar zelf naar de polikliniek te brengen, zonder de politie of een familielid te waarschuwen.
De nabestaanden geloven het zelfmoord- verhaal van de man niet, omdat er dagen voor haar dood sprake was van huiselijk geweld.
Bovendien was ze heel enthousiast bezig met de voorbereidingen voor haar verjaardagsfeest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *