Geen Restaurantweek door uitblijven betaling deelnemers

WILLEMSTAD — De Restaurantweek Curaçao die voor de maand oktober gepland stond, kon geen doorgang vinden omdat de betaling voor deelname, van een groot aantal deelnemers, uitbleef. Dit laat een restaurateur en eigenaar van een gerenommeerd restaurant, teleurgesteld weten tegenover de Amigoe. De economisch precaire tijden blijken nu dus ook effect te hebben gehad op de organisatie van dit populaire evenement dat doorgaans druk bezocht wordt en gemiddeld op een deelname van ongeveer veertig restaurants kan rekenen.

Het bovengenoemde wordt door de organisator van de Restaurantweek, Brenda Altorf, desgevraagd bevestigd:

“Ik vind het heel jammer, het is echt balen, dat het geheel nu niet door kon gaan omdat de deelname fee’s uitbleven ondanks de toezeggingen voor deelname.
Aangezien wij door de jaren heen een hele goede en persoonlijke band met de deelnemende restaurants hebben opgebouwd, heerst er duidelijkheid over wat er speelt.
Het valt duidelijk op dat het jaar 2013, niet alleen voor het restaurantwezen maar ook in algemene zin, een uitdagend jaar was. Als ik zo om me heen kijk, vang ik geluiden op dat ook bedrijven in andere branches zoals web-, training- en adviesbureaus, constateren dat ze vanaf dit jaar problemen ervaren met betalingen door klanten. Denk hierbij aan gedeeltelijke betalingen of het geheel uitblijven van betalingen.”

Altorf benadrukt de indruk te hebben dat niet alleen restaurants met zwaardere economische tijden te kampen hebben.

“In het restaurantwezen begon het vanaf afgelopen juni echt op te vallen dat er behoorlijk wat restaurants zijn die met moeilijke tijden kampen”

, aldus Altorf die stelt voor het jaar 2013 nooit problemen te hebben gehad met betalingen door de participerende restaurants.

“Men moet het echt niet verkeerd begrijpen, er zitten bijvoorbeeld altijd wel een paar deelnemers tussen die wat later betalen. Maar ditmaal valt het aantal restaurants op, die geen fee hebben betaald”

Nogmaals, het is jammer dat het nu niet gelukt is, maar men hoeft zich geen zorgen te maken.
De Restaurantweek voor medio volgend jaar staat al gepland en zal zeer zeker doorgang vinden.
Het is een positief evenement voor zowel de consument, als het restaurant.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *