Geen uitsluitsel over deelname Illidge

Geen uitsluitsel over deelname Statenlid Patrick Illidge

Geen uitsluitsel
over deelname Statenlid Patrick Illidge

DEN HAAG — Het blijft nog even onduidelijk of Statenlid Patrick Illidge deel zal nemen aan het overleg over bestuurlijke integriteit tijdens het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko). SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak maakte vandaag bezwaar tegen de deelname van Illidge vanwege het strafrechtelijk onderzoek dat naar hem loopt inzake de aanname van steekpenningen.

“Als het gaat om integriteit, gelden in alle landen andere regels en geldt er een andere cultuur. Maar ik voel me bezwaard om een debat hierover te voeren met een vertegenwoordiger van St. Maarten, de heer Illidge, die voor de rechter staat wegens zeer zware verdenkingen. Dus ik wil weten of hij deelneemt aan het debat of daar vanaf zal zien.’’

In een reactie op de vraag van Van Raak zei PvdA-Tweede Kamerlid Jeroen Recourt, delegatieleider van Nederland en voorzitter van het Ipko, dat delegaties in principe zelf mogen kiezen welke Statenleden deelnemen aan het overleg en dat de delegatie van St. Maarten ook zelf mocht kiezen of ze wilde reageren of niet.

Roy Marlin, commissieleider van St. Maarten richtte zich rechtstreeks tot Recourt en zei:

“U heeft het duidelijk gezegd. Dank u.’’

Van Raak sprak vervolgens nogmaals de hoop uit dat Illidge niet deel zal nemen omdat hij de kwestie anders donderdag weer aan de orde zal brengen.

“We leven volgens mij nog steeds in een democratie”, zei Marlin hierop.

Zelf reageerde Illidge niet, evenals andere delegatieleden van Nederland, Curaçao of Aruba.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *