Geenstijl | 59% van NL vindt Nederland een Narcostaat

Move over Venezuela, Mexico en Suriname!

Prinsjesdag en de APB waren kapotsaai, dus dan maar wat anders gepeild door Maurice de Hond (pdf). En dat is niet best. Meer dan de helft van Nederland vindt Nederland een narcostaat.

Een land dus waar alle instituties gepenetreerd zijn door de kracht en rijkdom van de illegale drugshandel. Move over Venezuela, Mexico en Suriname! Overig slecht nieuws: meer dan de helft van Nederland heeft nog nooit een joint gesmookt.

Een enorme groeimarkt dus. Zeg het ze Ferd! “Iedereen die een lijntje snuift, financiert misdadigers.”

Bron: Geenstijl.nl

6 Reacties op “Geenstijl | 59% van NL vindt Nederland een Narcostaat

 1. @ToC,
  Heb jij enig idee hoe onderwerpen op Wikipedia gestalte krijgen?
  De VOC eingenlijk enkel een opium-mule. Dat is een nieuwe! Misschien bedoelde Balkenende dat wel in zijn heimwee naar de VOC.

 2. Trots op Curaçao

  @henk1
  “de staat in de 19e eeuw honderden miljoenen guldens verdiende aan opiumhandel”

  Dat betekend dus dat dat 1800 – 1899 was. In die tijd gebruikelijk, want daarvoor had je de VOC die in het oosten van alles haalde. Het was in het begin bedoeld als middel om pijn te verdrijven bij slachtoffers van de verschillende oorlogen. Iets dat in China al eeuwen bestond. Die handel is door in 1745 door andere vervoerders overgenomen.
  In 1894 begon Nederland zelf opium te leveren. Dat om de hele handelsketen te kunnen controleren. Iets dat ze nu probeert met cannabis.
  In 1912 is het door de Nederlandse regering aangemerkt als een verboden harddrug.

  Omdat opium op het eind minder beschikbaar was geworden werd in 1885 een vervanger gevonden, cocaïne. Het was ook eerst een geneesmiddel. Het meeste wordt uit zuid-amerika gehaald. Echter niet door de WIC. Die bestaat allang niet meer. Het waren de handelaren van de Cariben die genoeg redenen zagen om er geld aan te verdienen. Nog steeds….

  Na te lezen op
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Opium
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Coca%C3%AFne

 3. Het is wel apart dat hier op Curaçao geen cijfers bekend zijn, wij zien in wijken die bekend staan als arme wijken steeds meer grote villa’s verschijnen. Blijkbaar is deze minister bezig om zijn tijd uit te zitten, staat altijd mooi op een CV.

 4. Met dank aan Links Nederland

 5. Bekend fenomeen dat NL als kolonisator niet alleen geld verdiende met specerijen maar ook met opium. Daarmee betaalde het zijn koloniale oorlogen. Dat zou best in de geschiedenisboeken mogen voor komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *