Geitenresten gedumpt

Willemstad – Het recreatie- en kampeercentrum bij Ronde Klip waar de padvinderij regelmatig activiteiten organiseert, heeft wederom te maken gehad met een illegale dump. Ditmaal betreft het resten van een geslachte geit.

Advertentie

De resten van de dode geit die langs het kampeercentrum zijn gedumpt. FOTO RECREATIE EN KAMPEERCENTRUM RONDE KLIP

De resten van de dode geit die langs het kampeercentrum zijn gedumpt. FOTO RECREATIE EN KAMPEERCENTRUM RONDE KLIP

De beheerder van het kampeercentrum meldt dat de resten langs de openbare weg zijn gedumpt tegen het hek aan, op enkele meters van de locatie waar kinderen spelen en eten tijdens hun verblijf bij het centrum.

,,Op de plaats waar we binnen en buiten de omheining met veel pijn en moeite en zonder fondsen met vrijwilligers de afgelopen 6 maanden flink hebben schoongemaakt”, aldus de beheerder.

Het gaat om de resten van een geitenkop en ingewanden die in een zwarte emmer langs de weg zijn gedumpt.

,,De mensen die dit hebben gedaan zijn zelf erger dan beesten en zeker een slecht voorbeeld voor de jongeren van onze toekomst en de gedachte van een ’bon yu di Kòrsou’. Wanneer leren we nu eens respect te hebben voor andere mensen en onze eigen natuur en land?”

Op verschillende locaties op Curaçao worden weer veelvuldig meldingen gedaan van vuilstort, ook op locaties die tijdens de grote clean-upactie in september grondig schoon zijn gemaakt, zoals Scherpenheuvel en Caracasbaai.

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *