Gemoedelijke sfeer tijdens bezoek koninklijk paar aan Bonaire

KRALENDIJK — Er was vanmorgen opvallend veel volk op de been in het Parke Wilhelmina, Bonaire om Zijne Majesteit koning Willem-Alexander en Hare Majesteit koningin Maxima te begroeten bij hun eerste bezoek aan het eiland. Hier hebben zij na aankomst op het eiland bijna de hele morgen doorgebracht en werden zij vermaakt met sportdemonstraties en presentaties van de diverse NGO’s. Ook in de baai van Kralendijk waren er demonstraties van de verschillende watersporten.

Het koninklijk paar aait liefkozend een leguaan.

Het koninklijk paar aait liefkozend een leguaan.

Klokslag tien uur landde gisteren ochtend de KBX, het koninklijk vliegtuig dat koning Willem-Alexander en koningin Maxima en gevolg naar Bonaire vloog vanuit St. Maarten.
Hier werd het koninklijk paar opgewacht en begroet door gezaghebber Lydia Emerencia en de directeur van Bonaire International Airport (BIA), Lesley Laplace.
Vervolgens volgde een begroeting door de leden van de Eilandsraad en van het Bestuurscollege.
Op de airport werd door een speciaal koor onder leiding van zangpedagoge Tica Giel het volkslied ten gehore gebracht, dat zeer in de smaak viel bij de koning.

“Jullie hebben ons een mooi welkom gegeven”, sprak hij de 47 kinderen toe, die speciaal door de zangpedagoge werden uitgezocht voor deze gelegenheid.

Opvallend was het aantal Europese Nederlanders die zich in het park hadden verzameld om het koninklijk paar te begroeten en van dichtbij te zien.
Daartussen waren vele vakantiegangers.

Dit is toch leuk en het gaat heel erg gemoedelijk. Dat maken wij in Nederland niet zo mee”, merkte een van de vakantiegangers op.

Zij doelde daarmee op het feit dat er geen overdreven beveiliging was rondom het bezoek.
De sfeer was inderdaad heel gemoedelijk en iedereen kon de koning en zijn gemalin van heel dichtbij zien, een handje geven of een kort praatje te maken.
Een heel bijzonder moment was het toen in het park een persoon een gevangen leguaan aan Willem-Alexander liet zien.
Tot ieders verbazing reageerde hij door het dier heel rustig te pakken en te aaien.
Dat deed het natuurlijk goed bij de lokale bevolking.
In de namiddag volgde een bezoek aan Rincon en de opening van de fototentoonstelling, ‘Dare to Share’, in Jeugdhuis Jong Bonaire.
Het koninklijk paar vloog die avond door naar Curaçao, waar na een dag rust het programma van het officiële bezoek aanstaande maandag begint.

Advertentie

To Top

0 Reacties op “Gemoedelijke sfeer tijdens bezoek koninklijk paar aan Bonaire

  1. Een gevangen leguaan met de voorpoten op de rug gebonden !!!?
    De reinste dieren mishandeling bij uitstek en daar help Willem Alexander aan mee?
    Deze leguaan leeft intussen niet meer kan ook niet meer lopen omdat de voorpoten zijn gebroken

    Toppie Willem echt toppie. Het zijn beschermde dieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *