AD | George bevestigt CBCS-publicatie

Auteur anoniem document ‘instrueert’ redactie AD

Norbert George - auteur document over Centrale Bank Sint Maarten en Curaçao

Norbert George – auteur document over Centrale Bank Sint Maarten en Curaçao

Willemstad – In een korte verklaring op Facebook van Korant Verídiko heeft Norman George bevestigd dat hij de auteur is van de recente publicatie over de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS). ,,Ik ben niet vergeten om mijn naam uit de ‘properties’ van het document te halen. Ik heb me juist geïdentificeerd als auteur. Dat was voor de mensen die dachten dat ik een anoniem document had geschreven.”

Advertentie

Het document zou volgens de verklaring naar enkele media zijn verzonden.
De pagina van Korant Verídiko meldde ook dat George vanochtend te gast zal zijn bij Dwight Rudolfina van Radio Mas.
George wilde tot afgelopen maandag bevestigen noch ontkennen dat hij de auteur van het stuk was.
In gesprek met George had hij het Antilliaans Dagblad verzocht om naar aanleiding van de publicatie de vragen schriftelijk per mail te stellen.
De krant wilde weten of George inderdaad de auteur is; waarom zijn naam niet als schrijver bij het stuk was geplaatst; en of het moment van plaatsing verband hield met de datum van de uitspraak in de zaak Tromp/KFO.
Ook kreeg de opsteller de vraag voorgelegd over vervolgstap(pen) na de publicatie; en of hij bewijs had voor alle zaken waar de betrokkenen in het stuk van werden beschuldigd. Tot slot werd ook de vraag gesteld in hoeverre deze zaak gevoelig ligt, aangezien de auteur de zoon is van de echtgenoot van de huidige gouverneur.
De vragen werden niet beantwoord.
Wel kwam er een brief waarin gerefereerd wordt naar de bevindingen van Transparency International bijvoorbeeld over de financiële afhankelijkheid van de media ten aanzien van de regering, het ontbreken van regelgeving om transparantie te garanderen, en het feit dat de media doorgaans noch actief noch succesvol zijn in het blootleggen van corruptie.
De schrijver instrueert de krant hierna om transparant te zijn over wie er achter het AD zit(ten), om Emsley Tromp, Ersilia de Lannooy, Gregory Damoen, José Jardim, ex-gouverneur Frits Goedgedrag aan de tand te voelen.
Voor de volledigheid is het rapport van TI en het vonnis in de zaak Tromp/KFO als bijlage opgenomen, mogelijk omdat de auteur ervan uitgaat dat deze documentatie niet op de redactie van het AD zijn.

,,Daarna is het AD vrij om bij mij terug te komen om alle vragen te stellen”, sluit Norbert George af.

Kortom: geen antwoord. Het is overigens onder andere juist deze krant geweest die van meet af aan heeft meegewerkt aan de berichtgeving over – vooraf en achteraf – en de inhoudelijke totstandkoming van het TIrapport, zoals ook staat vermeld in het rapport.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *