Gesprek Abvo en Jardim mislukt

José JardimWILLEMSTAD — Een gesprek tussen de Abvo en Financiën-minister José Jardim (namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran) over de uitbetaling van een extra toelage aan het personeel van de Ontvanger is vanochtend mislukt. Ontevreden Ontvanger-personeel besloot vanochtend na de vergadering het Ontvanger-kantoor te verlaten en zich te melden bij het Abvo-gebouw te Brievengat.

Het personeel van de Ontvanger hield sinds afgelopen vrijdag een vergadering onder werktijd. Deze actie werd ingegeven door het feit dat zij te horen hadden gekregen dat de extra toelage, die zij sinds 2006 ontvangen, was stopgezet.
Deze toelage kreeg het personeel uitbetaald vanwege extra werkzaamheden dat het moest uitvoeren vooruitlopend op de start van het land Curaçao.
Eerder dit jaar werd de toelage tijdelijk stopgezet, maar na actie van het personeel werd die met drie maanden verlengd, terwijl er in de tussentijd een evaluatie zou plaatsvinden.
Vorige week legde het Ontvangerpersoneel het werk neer, toen zij te horen kregen dat de toelage na deze maand niet meer zou worden uitbetaald en dat het personeel van de Inspectie de toelage wel tot december zou krijgen.

Na overleg tussen de leiding van de Abvo en de minister werd afgesproken dat beide partijen vanochtend met elkaar om de tafel zouden zitten.
Maar dit overleg leverde volgens Abvo-bestuurslid Marlon Manuela niets op.

“De minister bleef op zijn standpunt staan, namelijk dat er geen reden meer is om de toelage nog uit te betalen.
Wij waren het niet met de minister eens.
Zo is de Ontvanger nog steeds onderbezet en de werkdruk is enorm, maar de minister bleef op zijn standpunt staan.
Dit was voor het personeel reden om te besluiten dat zij nu gaan staken.”

Het personeel verliet het Ontvanger-kantoor en meldde zich in het Abvo-gebouw te Brievengat, aldus een teleurgestelde Manuela vanochtend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *