Gevonden weefsel van Lisanne

Het gevonden weefsel is van Lisanne

Het gevonden weefsel is van Lisanne

PANAMA – De stoffelijke resten die donderdag in Panama zijn gevonden, zijn van Lisanne Froon. Dat is gebleken uit dna-onderzoek dat is uitgevoerd door een laboratorium in Panama-stad.

Onderzoeker Diomedes Trejos heeft tegen het ANP gezegd dat uit de gevonden voet dna is weggenomen, dat is vergeleken met het DNA van beide ouders dat was opgestuurd.

Met beide ouders bleek het profiel van het DNA overeen te komen. Ook is een deel van een bekken onderzocht. „Er is nog geen officieel rapport maar het heeft geen tekenen van geweld. Het gaat om een vrouwelijk bekken”, zei de onderzoeker.

Uitsluitsel

Volgens de NOS worden drie weefselmonsters onderzocht. Twee daarvan blijken dna-materiaal van Lisanne te bevatten. Over Kris Kremers kan nog geen uitsluitsel worden gegeven. Het laboratorium is nog bezig met het derde monster. De uitslag van het onderzoek daarop zal zeker nog tot maandagavond op zich laten wachten. Dan staat ook een persconferentie van de Panamese autoriteiten gepland.

De woordvoerster van de familie was zelf zondagavond nog niet op de hoogte van de DNA-uitslag. Ook kon zij de families niet direct te pakken krijgen. Een officiële reactie volgt pas als er maandag inderdaad een persconferentie is in Panama.

Afgelopen donderdag werden menselijke resten en schoenen gevonden langs een rivier in het noordoosten van Panama. Lisanne en Kris verdwenen 1 april jongstleden in het midden-Amerikaanse land.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *