Gezondheid Curaçao alarmerend

artsWillemstad – Vrouwen op Curaçao hebben de hoogste prevalentie hoge bloeddruk in vergelijking met landen in Midden- en Zuid-Amerika.

Advertentie

Daarnaast is de prevalentie hoge bloeddruk onder vrouwen op Curaçao één van de hoogste in vergelijking met de (ei)landen in het Caribisch gebied, de VS en Europa. Ook diabetes, overgewicht en obesitas komen relatief vaker voor bij Curaçaose vrouwen dan bij vrouwen op de overige (ei)landen.
In vergelijking met twintig Europese landen heeft Curaçao zelfs de hoogste prevalentie voor diabetes én de hoogste prevalentie obesitas.
Dat zijn de belangrijkste bevindingen in het themarapport ‘Internationale Vergelijkingen’ dat gisteren aangeboden werd aan Ben Whiteman, minister van Gezondheid, Milieu en Natuur.

Gezondheid breder bezien
In het rapport, dat een vervolg is op de Nationale Gezondheidsenquête (NGE) 2013 op Curaçao, vergelijkt het Volksgezondheid Instituut Curaçao (VIC) de gezondheidsgegevens van Curaçao met meer dan zestig andere (ei)landen in het Caribisch gebied, Midden- en Zuid Amerika, Europa en de VS. Hierdoor is de gezondheid van de bevolking van Curaçao in een bredere context geplaatst. De gezondheidsindicatoren die werden vergeleken betreffen behalve hoge bloeddruk, diabetes, overgewicht en obesitas ook tabaksgebruik, het gebruik van alcohol en anticonceptiegebruik. Het rapport, alsook de eerdere rapporten die in het kader van de Nationale Gezondheidsenquête 2013 zijn gepubliceerd, is digitaal te verkrijgen via VIC.

Bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

0 Reacties op “Gezondheid Curaçao alarmerend

  1. Dat is natuurlijk niets nieuws. Het is al jaren aan de gang. Als je in de stad al die overweight vrouwen, jong/oud mannen gaan ook in sneltrein die kant op ziet, verbaast niets mij meer.
    Bakken foam gevuld met onsmakelijke happen die dagelijks gesonsumeerd worden zegt al genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *