GFA | Curaçao vindt andere groente- en fruitleveranciers

Jeroen Verheul | Groenten en Fruit Actueel

Import van fruit en groente op de ABC eilanden | Jeu Olimpio

Groente- en fruitleveranciers uit Colombia en de Dominicaanse Republiek beleveren Curaçao, Aruba en Bonaire.

De productstromen zijn omgelegd naar deze landen, omdat de vaste handelspartner Venezuela de blokkade langer aanhoudt, zei minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken vrijdag in de Tweede Kamer. Het kabinet houdt er rekening mee dat de blokkade in elk geval gaat duren tot de presidentverkiezingen in Venezuela, ergens dit voorjaar.

Het is niet duidelijk hoe de productstromen zijn verlegd en of Nederlandse handelspartijen daarin een rol speelden. Het GroentenFruit Huis laat in een eerste reactie weten niet op de hoogte te zijn dat leden betrokken zijn.

Impact blokkade ook voor Venezuela groot

Venezuela stelde de blokkade begin dit jaar in omdat de Benedenwindse eilanden te weinig zouden doen tegen smokkel vanuit Venezuela. Venezuela lijdt zelf ook onder de blokkade. Voor de deelstaat van Venezuela die het dichtst bij de ABC-eilanden ligt, zou de economische impact groot zijn.

Bron: Groenten en Fruit Actueel

2 Reacties op “GFA | Curaçao vindt andere groente- en fruitleveranciers

  1. Weer zo’n half waar verhaal–al jaren komt er slechts mondjes maat goederen uit Venezuela-en al jaren meer uit st Domingo en Colombia.
    Dit is ook al jaren bekend bij de instanties die elke keer weer achterlijk doen.
    Bij Dricoma in Amerikanenkamp komt al jaren wekenlijks vanalles binnen van groente en fruit–slechts de bananen deden ze niet en die zijn volop uit Colombia te krijgen. De barkjes zelf verkopen al langere tijd groente en fruit die helemaal niet uit Venezuela komen–maar ja de bevolking weet dat nu dus ook.
    De verse vis-die ook helemaal niet vers is maar ingevroren is en als vers verkocht word-word en kan gewoon door niemand worden gecontroleerd(waar staat de VERVALDATUM???)-waar is de MEO hier dan??? nee die zielepoten verkopen spullen wel eens die al heel lang ingevroren waren–Maar de betere en bekende bedrijven worden geterroriseerd door de controlerende instanties-want die zijn makkelijk binnen te komen.

  2. Goed zo, blij dit te vernemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *