GMANews | 25 gevangenisstraf voor Nini Burney Fonseca

Pa GMA/News

Huurmoordmakelaar Burney ‘Nini’ Fonseca veroordeeld tot 25 jaar cel | Extra

WILLEMSTAD – 25 jaar celstraf voor de bemiddelaar in de liquidatie op PS fractievoorzitter Helmin Wiels op 5 mei 2013. Het Gerecht in Eerste aanleg voor strafzaken te Willemstad Curacao heeft 25 jaar gevangenisstraf veroordeeld aan Burney ‘Nini’ Fonseca die fungeerde als moordmakelaar in de zaak Maximus.

Het gerechtshof is akkoord gegaan met alle ten laste gelegde feiten die het Openbaar Ministerie eerder heeft voorgedragen. Nini zou degene zijn die het geld voor de moord op Helmin Wiels heeft ontvangen en verder heeft verdeeld aan de huurmoordenaars voor het plegen van de moord op het strand van Marie Pampoen.

In deze zaak kreeg het Openbaar Ministerie in Curacao hulp uit een onverwachte hoek, namelijk vande heer Elvis Kuwas, alias ‘Monster’ de inmiddels veroordeeld uitvoerder van de moord. Kuwas kwam onder strenge beveiliging onverwachts over vanuit Nederland naar Curacao om persoonlijk te getuigen tegen Fonseca. Zijn verklaring en ook overige bewijsmaterialen hebben vermoedelijk geleid tot dit vonnis vandaag.

Vrij vertaald uit het Papiaments:

BURNEY NINI FONSECA A KEDA SENTENSIA NA UN KASTIGU DI 25 ANYA DI PRISON PA SU KOMPLISIDAT DEN ASESINATO DI HELMIN WIELS. E TA ESUN KA TUMA I REPARTI PLAKA PA PAGA ESNAN KU A SER DI HUR PA MATA.

Bron: GMANews

Een Reactie op “GMANews | 25 gevangenisstraf voor Nini Burney Fonseca

  1. Da’s niet mis. Hopelijk geen aftrek wegens goed gedrag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *