Godett doet oproep aan Statenleden

GodettWILLEMSTAD — voormalig FOL-leider en tegenwoordig voorzitter van de stichting Wilson ‘Papa’ Godett, roept de 21 Statenleden op om hun verantwoordelijkheid te nemen en meer te gaan doen tegen de toenemende armoede op het eiland.
Godett constateert dat door de maatregelen die de regering in de afgelopen maanden heeft genomen, alles op het eiland duurder is geworden.
Hij roept de 21 parlementariërs op om aanstaande vrijdag tegen de verhoging van de omzetbelasting (ob) te stemmen.

In een open brief staat Godett stil bij tal van maatregelen die de regering die in de afgelopen maanden zijn doorgevoerd, maar in het bijzonder bij de ob-differentiatie.
Daardoor zal er een hoger ob-tarief gehanteerd worden voor luxe producten of diensten, of producten die slecht zijn voor het milieu of de gezondheid.
De gevolgen van dit voorstel, dat volgens Godett op een meerderheid in de Staten kan rekenen, zijn volgens hem duidelijk.

“De armoede zal toenemen.
De prijzen van producten van de eerste levensbehoefte zullen omhoog gaan.
De koopkracht van het volk gaat achteruit en er zullen banen verloren gaan, met alle gevolgen van dien: meer gevallen van

  • diefstal,
  • gewapende overvallen,
  • achteruitgang van normen en waarden.

Maar aan de andere kant zal het ook onze concurrentiepositie aantasten, want ons toeristisch product is op dit moment al duur vergeleken met de regio.”

Godett roept de 21 Statenleden op om niet akkoord te gaan met de ob-differentiatie.
Hij wijst erop dat er binnen de gemeenschap al sprake is van onrust en instabiliteit op sociaal-economisch gebied.
De voormalige FOL-leider roept de Statenleden op deze ontwikkelingen niet te onderschatten.

“Wees niet koppig of arrogant, alleen maar om in de gunst te komen van het College financieel toezicht (Cft), of Nederland, door aan het recht van overleven van het Curaçaose volk te komen.
Jullie moeten het volk niet blijven provoceren”

, aldus Godett.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *