GOG-medewerkers krijgen middelen en meer collega’s

GOGWILLEMSTAD — De circa twintig medewerkers van het Gouvernements Opvoedingsgesticht (GOG) die gisterochtend het werk hebben neergelegd, blijven staken. Een vertegenwoordiger van het ministerie van Justitie heeft tijdens een vergadering met de bond gezegd begrip te hebben voor hun boosheid. Verder werd hen toegezegd dat er voor de benodigde middelen gezorgd zal worden en wordt nu ook onderhandeld om over een maand te starten met personeelswerving. De werknemers willen echter niet langer afwachten.

Particulieren helpen GOG.

Particulieren helpen GOG. Ook in dit geval Omayra Leeflang.

De GOG-medewerkers zijn het er niet mee eens dat zij nog een maand in dezelfde slechte situatie moeten blijven werken. Abvo-bestuurslid Gregory Wilson bevestigt dat de werknemers geen geduld meer hebben en simpelweg direct oplossingen voor de genoemde punten willen zien.

“Ze blijven zich dus bij ons kantoor verzamelen, totdat zij een bevredigend antwoord krijgen over het personeelstekort.”

Wilson zegt verder tevreden te zijn met hoe de vergadering is verlopen en voegt eraan toe dat de vakbond verder met het ministerie zal onderhandelen over hoe het personeeltekort aangepakt zal worden.
Het Abvo-bestuurslid zal bij een volgende vergadering met de vertegenwoordiger voorstellen om bijvoorbeeld voorlopig ervaren gepensioneerden te werven.
Daarnaast vindt hij het ook een goed idee om stagiairs in te zetten om de druk op het personeel te verlichten.
Dit in ieder geval totdat de regering met een wervingsprocedure is begonnen.
Het is nog niet helemaal duidelijk hoeveel personen er nodig zijn.
Wilson wist wel te vertellen dat er in ieder geval vacatures zijn voor zeker twintig FTE’ers (full time-baan).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *