Gonzalo trekt over St. Maarten

gonzalo-3PHILIPSBURG — De tropische storm Gonzalo trekt vandaag over St. Maarten. De storm werd in de loop van gisteren krachtiger en zal naar verwachting nog verder in kracht toenemen.

St. Maarten zal voor de rest van vandaag niet meer toegankelijk zijn vanuit de lucht. De Princess Juliana International Airport meldt dat de luchthaven uit voorzorg vanaf twaalf uur vanmiddag tot morgenochtend gesloten is. Het vliegveld raadt passagiers die vandaag geboekt hebben, contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij. De Insel-Air vlucht die voor vanochtend kwart voor tien vanuit Curaçao gepland stond, is uitgesteld naar morgenmiddag om vier uur.

De twee ochtendkranten Today en The Daily Herald, hebben gezamenlijk besloten om van verschijning af te zien vandaag, omdat de risico’s voor drukkerijpersoneel en straatverkopers onaanvaardbaar worden geacht. Omdat de overheid bedrijven heeft geadviseerd om om twaalf uur vanmiddag te sluiten en de bevolking opgeroepen heeft om na vier uur ‘s middags niet meer de weg op te gaan, zal The Daily Herald ook morgen niet verschijnen.

Als voorzorgsmaatregel zijn ook alle scholen vandaag gesloten ter bescherming van leerlingen, onderwijzend personeel en schoolbuschauffeurs. Gistermiddag riep de regering schoolbestuurders op naar hun scholen te gaan om maatregelen te nemen tegen eventuele overstromingen en stormschade.

Voor St. Maarten geldt sinds gistermiddag vijf uur een tropische stormwaarschuwing. Er wordt hevige regenval verwacht: 100 tot 200 milliliter, met plaatselijk uitschieters tot 300 milliliter.

75 kilometer per uur
Het Amerikaanse Orkaan Centrum in Miami verwacht windsnelheden tot 75 kilometer per uur. De tropische stormwaarschuwing geldt ook voor omliggende eilanden zoals Saba, Statia, Anguilla en St. Barths. In de komende 48 uur zal de storm mogelijk verder in kracht toenemen en kan morgenochtend een orkaan worden.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *