Gouverneur aan de slag

werkkamer gouverneur

WILLEMSTAD — Lucille George-Wout aanvaardde gisteren officieel haar ambt als nieuwe gouverneur. Na de plechtige ceremonie keerde de gouverneur terug naar het Paleis van de Gouverneur, waar zij direct aan de slag ging.

George-Wout is de eerste vrouw in de geschiedenis die de functie van gouverneur van Curaçao en daarvoor de Nederlandse Antillen bekleedt.
In haar loopbaan heeft George-Wout een serie mijlpalen bereikt.
Zo was zij de eerste gedeputeerde van Financiën van het Eilandgebied Curaçao en tevens de eerste vrouwelijke Statenvoorzitter van de Nederlandse Antillen.
Het toeval wil dat George- Wout nu ook de eerste vrouwelijke gouverneur is.
Ook de twee waarnemend gouverneurs – Adèle van der Pluijm-Vrede en Nolda Römer- Kenepa – zijn vrouwen.
In haar eerste toespraak als gouverneur had George- Wout lovende woorden voor haar eerste waarnemer Van der Pluijm-Vrede. Die heeft sinds vorig jaar november de functie van gouverneur waargenomen, toen de voorganger van de huidige gouverneur Frits Goedgedrag zich om gezondheidsredenen terug moest trekken. “Het past mij hier een woord van dank uit te spreken in de richting van mevrouw Adèle van der Pluijm-Vrede, die het ambt van gouverneur meer dan een jaar heeft waargenomen. Een lange tijd, in een uitzonderlijke periode, temidden van woelige politieke baren. Het land is staatsrechtelijk op koers gehouden en dat heeft bijgedragen aan de rust en de stabiliteit waarvoor de kabinetten zich hebben ingezet.”

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *