Green Force: ‘Stop bouw op terrein Aqualectra’

Door:Milou de Bats

Versgeperst.com witte reiger Versgeperst NIEUWS natuur leguaan Green Force Curaçao bouw bos Aqualectra  2013 01 22 513 127x85CURAÇAO – Milieuorganisatie Green Force trekt aan de bel over de situatie rondom de bouw op het terrein van Aqualectra aan de Dokweg. Er is daar niet alleen een oude schuur weggehaald, maar ook een heel bos. Dieren die daarin leefden zijn nu hun woongebied kwijt.

Green Force noemt als voorbeeld de vele leguanen die in het bos woonden, net als krabben en vogels. De milieuorganisatie trof een enkele leguaan aan die tussen de verwoeste bomen op zoek was naar zijn huisje. Veel leguanen zijn ook de weg overgestoken, toen ze op de vlucht sloegen voor de graafmachines. Veel dieren zijn toen overreden door auto’s.

Witte reigers
Green Force wijst er ook op dat er aan de rand van dit bos allemaal mangroves staan. In een deel van die mangroves nestelt een kolonie van witte reigers, die daar al jaren zit. Deze vogels worden nu gestoord in hun leefgebied. Mogelijk vertrekt de kolonie van witte reigers voorgoed als de dieren nog meer last krijgen van de werkzaamheden.

Milieuwetten
Ook wordt er moerasachtig gebied gedempt. Het gaat om gebied dat in andere landen onder de RAMSAR-conventie zouden vallen, een internationaal protocol voor de bescherming van dit soort gebieden. Het ontbreken van milieuwetten op Curaçao zorgt er volgens Green Force voor dat dit soort dingen kunnen gebeuren. De milieuorganisatie roept de regering daarom op om de werkzaamheden bij Aqualectra meteen te stoppen en het gebied te laten herstellen.

Versgeperst.com witte reiger Versgeperst NIEUWS natuur leguaan Green Force Curaçao bouw bos Aqualectra  2013 01 22 535 468x262

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *