NU.nl: Grieken in rij om kentekenplaat in te leveren

griekenGriekse autobezitters laten bij duizenden hun voertuigen uitschrijven omdat ze de belastingen in 2014 niet meer kunnen opbrengen.
Maandag stonden bij de belastingkantoren lange rijen met Grieken die hun kentekenplaten kwamen inleveren.
Voor een kleine auto moet 120 euro per jaar worden betaald.

Advertentie

”Wij rijden nu in een kleine auto, want we konden de 265 euro voor een 1,6-liter-middenklassenauto niet meer opbrengen”, aldus een elektriciën.

Dat loopt op tot maximaal 1.320 euro voor een luxeauto (4 liter). Grieken moeten de belasting uiterlijk aan het begin van het jaar betalen.

Vorige week werd de voormalige Griekse minister van Verkeer Michalis Liapis betrapt op het rijden met valse kentekenplaten.
Hij had zijn nummerborden ingeleverd om geen belasting te hoeven betalen voor zijn grote terreinwagen en daar valse platen op gezet.

Crisis
De hoogste ambtenaar van het ministerie van Financiën liet maandag weten dat in 2013 al zo’n 70.000 uitschrijvingen uit het kentekenregister zijn geweest.
De autohandel schat in dat sinds 2009 meer dan 1 miljoen voertuigen zijn afgemeld.

Door de zware economische crisis in Griekenland is het inkomen van de Griek gemiddeld meer dan 40 procent gedaald en is de automarkt ingestort.
Het aantal nieuwe toelatingen is met 40 procent gedaald en kwam uit op ongeveer 55.000 auto’s. Dat is de sterkste teruggang in de Europese Unie.

bron: NU.nl

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *