Groen licht voor Arrindell bij Buskabaai

groen lichtWILLEMSTAD — De regering heeft Rupert Arrindell voorgedragen als lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van Buskabaai nv. De adviseur Stichting Bureau Toezicht en Normering Overheidsentiteiten (SBTNO) heeft geen zwaarwegende bezwaren tegen de voordracht van Arrindell, die op dit moment ook lid is van de RvC van Refinería di Kòrsou (RdK).

Advertentie

Arrindell werd in een brief van 15 oktober officieel door de regering voorgedragen. In tegenstellingen tot bijna alle voordrachten in de afgelopen periode is deze voordracht wel gemotiveerd, aangezien de regering ook aangeeft waarom de betrokkene is voorgedragen in de functie en waarom hij naar het oordeel van de regering geschikt is voor de functie van lid van de RvC van Buskabaai, het bedrijf dat belast is met het beheer van het asfaltmeer.
Arrindell beschikt over een afgeronde hts-opleiding Civiele Techniek, een post hbo studie Bedrijfseconomie en een masters business administration (mba). Ook heeft hij diverse bestuursfuncties bekleed, valt uit zijn cv op te maken, aldus SBTNO in haar advies aan de regering. “Uit de beoordeling van het Curriculum Vitae van voornoemde kandidaat kan redelijkerwijs worden aangenomen dat de kandidaat in voldoende mate voldoet aan de hiervoor aangegeven vastgestelde algemene profielschets. De kandidaat beschikt immers over de minimaal vereiste hbo-opleiding dan wel hbo-werk- en denkniveau en voldoende relevante ervaring om de functie te kunnen vervullen.” De adviseur good corporate governance stelt dan ook geen zwaarwegende bezwaren te hebben tegen de voordracht van Arrindell als lid van de RvC van Buskabaai.
Volgens het Handelsregister van de Kamer van Koophandel hebben op dit moment

  • Chesron Isidora,
  • Ingel Petronilia,
  • Ranjit ‘Rein’ Persaud,
  • Roland Pang en
  • Sithree van Heydoorn

zitting in de RvC van het bedrijf.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *