Groen licht voor verkoop

buitenlandse deelnemingen UTs

uts-smallWILLEMSTAD — Zowel de Raad van Commissarissen (RvC) als de algemene vergadering van aandeelhouders (ava) van UTS gaat akkoord met het voornemen van het telecombedrijf om de buitenlandse deelnemingen van het bedrijf in Suriname en St. Kitts te verkopen. Dit bevestigt UTS-directeur Paul de Geus. Het bedrijf streeft ernaar om beide deelnemingen in het eerste kwartaal van 2014 verkocht te hebben.

Al jaren wordt er melding gemaakt van de noodzaak om de UTS-vestigingen in Suriname (Uniqa) en op St. Kitts van de hand te doen.
Beide zijn verliesgevend en worden gezien als een sta-in-de weg voor de ontwikkeling van het moederbedrijf.
De UTS-directie heeft begin dit jaar besloten om het proces op te starten om beide bedrijven te verkopen.
In Suriname werd een biddingprocedure opgestart.
Volgens De Geus werden twintig bedrijven aangeschreven met de vraag of ze geïnteresseerd waren. Van deze bedrijven gaven negen aan dat zij geïnteresseerd waren.
Ze werden uitgenodigd voor een presentatie, waarna vijf bedrijven een offerte indienden.
Van deze vijf werden de twee beste uitgekozen, waarmee UTS op dit moment in gesprek is.
Op St. Kitts is het bedrijf ook al enige tijd bezig om haar vestiging van de hand te doen.
Voordat UTS over zou gaan tot de daadwerkelijke onderhandelingen met de twee, besloot de directie haar Raad van Commissarissen aan te schrijven om toestemming te verkrijgen.
De RvC nam toen contact op met de ava.
De aandeelhouder stelde de RvC op de hoogte dat het besluit over verkoop van de buitenlandse deelnemingen statutair gezien bij de Raad van Commissarissen ligt.
In een vergadering van de RvC werd vorige week besloten dat de verkoop van de deelnemingen in Suriname en St. Kitts doorgang kan vinden.
Volgens De Geus streeft het bedrijf ernaar om beide verkoopprocessen zo snel mogelijk af te ronden. De UTS-directeur kon vanochtend niet aangeven hoeveel het telecombedrijf van de verkoop van beide buitenlandse vestigingen hoopt binnen te krijgen.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *