Groot alarm na chloorlek

45 kinderen naar ziekenhuis gebracht

Groot alarm na chloorlek - 45 kinderen naar het ziekenhuis gebracht

Groot alarm na chloorlek – 45 kinderen naar het ziekenhuis gebracht

SPIJKENISSE – Na het chloorlek in een zwembad in Spijkenisse zijn 45 kinderen naar een ziekenhuis gebracht. Daarnaast zijn 18 kinderen zelf naar een huisartsenpost gegaan vanwege klachten. Niemand verkeert in levensgevaar, aldus een woordvoerder van de politie.

Vanwege het lek werd het zwembad ontruimd.

„Er is niet echt paniek geweest, maar er was wel wat onrust omdat mensen het benauwd kregen en snel naar buiten wilden. De ontruiming is vrij snel gegaan”, aldus de politie.

Hulpdiensten rukten massaal uit naar het Rivierabad aan de Groene Kruisweg.  In het bad waren 382 mensen aanwezig voor een zwemdisco die avond en men wilde geen enkel risico nemen. Tientallen kinderen hadden last gekregen van ademhalingsproblemen en tranende ogen.

Vanuit de verre omtrek, tot Zeeland en Den Haag, werden in totaal 20 ambulances ingezet. Ook landden er twee traumahelikopters. Kinderen stonden in folie gewikkeld te wachten om in twee tenten en ziekenwagens te worden gecontroleerd door medisch personeel. Veel kinderen werden behandeld voor tranende ogen, anderen hadden het benauwd. De slachtoffers waren erg overstuur.’

Door een overschot aan chloor in het water, kwamen er dampen vrij. Vooral veel kinderen kregen daardoor problemen. Hoe er te veel chloor in het water kwam, is nog onbekend. Waarschijnlijk is er sprake van een kapotte chloorpomp. Zaterdag wordt dat onderzocht, meldden de hulpdiensten.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *