Grootse controle douane

Verschillende eenheden gaan strijd aan tegen illegale verkoop artikelen

douane-3Willemstad – De douane heeft gisteren een grootscheepse controle uitgevoerd bij Marshe Nobo in Punda en de Venezolaanse barkjes aan de Sha Caprileskade.

 

Hierbij zijn er verschillende artikelen die illegaal werden verkocht in beslag genomen.
Dat heeft Richenel Martijn, de woordvoerder van de douane, gistermiddag bekendgemaakt.
De actie, die in nauwe samenwerking met de politie, immigratiedienst, kustwacht, SKS, het ministerie van Economische Ontwikkeling, milieubeleid en gezondheidsinspectie heeft plaatsgevonden, had als doel het bestrijden van de illegale verkoop van onder andere verschillende soorten medicijnen, die normaliter alleen via doktersrecept verkrijgbaar zijn, drank en sigaretten. De actie begon bij Marshe Nobo waar de eenheden bij de verschillende winkeltjes onder andere verschillende zware pijnstillers en andere medicinale pillen, crèmes en viagra hebben gevonden en in beslag genomen.

,,Deze artikelen, waar de koper normaliter een recept van een arts voor nodig heeft, worden hier gewoon tegen de goede prijs verkocht”

, zo liet de woordvoerder van de douane gisteren weten. De volgende controle vond plaats bij de Venezolaanse barkjes.
Achter de barkjes waar dagelijks groente en fruit wordt verkocht, troffen de functionarissen illegale sigaretten en sigaren aan.
Ook werden verschillende etiketloze drankflessen aangetroffen en geconfisqueerd.
Tijdens de grootscheepse actie van gisteren zijn er geen aanhoudingen verricht. Wel zijn verschillende mensen op hun verblijfsdocumenten gecontroleerd en zijn alle artikelen in beslag genomen. De verkopers kunnen op korte termijn een procesverbaal in de bus verwachten.

Advertentie

To Top

0 Reacties op “Grootse controle douane

  1. De barkjes bij aankomst en vertrek controleren zou geen luxe zijn, hiermee wordt vermoedelijk de wapen import en contrabande export geraakt en zal de criminaliteit op den duur afnemen als er geen afzet meer is. Niet af en toe maar continu Dames en heren van Customs en immgratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *