Grote machines BOO in revisie

BOO-Centrale

de BOO-energiecentrale op het terrein van de Isla-raffinaderij

WILLEMSTAD — Twee grote installaties voor de productie van stoom en elektriciteit van de BOO-energiecentrale op het terrein van de Isla-raffinaderij worden uit de roulatie gehaald. De machines zijn toe aan een grote revisie.

Dat houdt in dat de centrale, beheerd door Curaçao Refinery Utilities (CRU), dagelijks minder stroom zal leveren aan water- en elektriciteitsbedrijf Aqualectra. Dat stelt de plantmanager bij CRU Henny Barbolina desgevraagd tegenover de Amigoe.

Gisteravond viel de stroom uit in verschillende wijken op het eiland, voornamelijk in de omgeving van Sta. Rosa en ten oosten daarvan. Aqualectra-woordvoerster Sharo Bikker zei vanochtend dat er problemen waren met de levering van stroom door de BOO-centrale, maar dat Aqualectra over voldoende reservecapaciteit beschikt om de wijken waar de elektriciteit was uitgevallen weer binnen een uur te voorzien van stroom.

Barbolina bevestigde vanochtend dat gisteravond een van de installaties uitviel, maar dat dit probleem binnen een uur was verholpen. “Het was niks ernstigs. Als je een machine in bedrijf hebt, gebeurt het wel eens dat er iets kapotgaat”, zei de plantmanager.

Vanochtend viel de stroom echter weer uit in ongeveer dezelfde wijken. Weer zei Bikker dat dit te maken heeft met minder levering van stroom door de BOO-centrale, maar dat Aqualectra over genoeg reservecapaciteit beschikt om de wijken zoals Scherpenheuvel en Montagne weer snel op het net aan te sluiten.

Barbolina stelde dat vanochtend echter volgens planning een grote machine van het net is gehaald, omdat die groot onderhoud nodig heeft. Hij zegt dat Aqualectra op de hoogte is gesteld van de geplande revisie.

Gedurende de komende twee maanden gaan er twee grote machines in revisie. De dagelijkse levering door de BOO-centrale aan Aqualectra zal gedurende deze periode minder zijn.

Contractueel moet de BOO-centrale minimaal 22 megawatt leveren aan Aqualectra. Volgens Barbolina was dit de afgelopen maanden rond de 30 en soms zelfs 40 megawatt, omdat alle machines van de BOO-centrale weer operationeel waren.

De komende twee maanden zal de levering, door de geplande revisies, dalen tot 10 megawatt. Aqualectra-directeur Darick Jonis stelt dat dit voldoende is.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *