Grote opkomst bijeenkomst werknemers Kurá Hulanda

kura hulandaWILLEMSTAD — Bij de bijeenkomst voor de werknemers van Kurá Hulanda die vanochtend door de vakbonden de Curaçaose Werknemers Federatie (CFW) en de horecavakbond Horecaf werd georganiseerd, waren 65 van de 80 werknemers aanwezig. Horecafvoorzitter Kenneth Valpoort blikt tevreden terug.


Valpoort licht toe dat de werknemers zelfs een ‘kleinigheidje’ – een envelop met een kleine financiële bijdrage – door de vakbonden gezamenlijk betaald, hebben ontvangen.

“De werknemers waren aangenaam verrast aangezien ze voor deze maand geen loon zullen ontvangen.
Het was dankzij de medewerking van CFW, een succesvolle informatiebijeenkomst waarbij de werknemers van drie juristen uitleg kregen over het faillissement en de cessantia. Ook was er een psycholoog aanwezig”

, aldus Valpoort.
Hij stelt duidelijke aanwijzingen vanuit de overheid en het toeristenbureau CTB te hebben gekregen dat er serieuze gesprekken worden gevoerd met een geïnteresseerde partij die het operationele management op zich wil nemen en het hotel wil heropenen.

“Als alles goed loopt en de partij akkoord gaat met de voorwaarden, kan het hotel wellicht al binnen een maand weer geopend worden.
Horecaf zal dan vanaf de start van dit nieuwe management, de vertegenwoordiging van de werknemers op zich nemen”

, aldus Valpoort.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *