Grupo GHL Hoteles op bezoek

Belangstelling voor exploitatie beide hotels Kurá Hulanda

logo-GHL HotelesWillemstad – Vertegenwoordigers van Grupo GHL Hoteles worden vandaag verwacht op Curaçao in verband met hun belangstelling voor beide hotels van Kurá Hulanda.

Uit informatie waarover deze krant beschikt, blijkt dat de ‘Director de Desarollo’ van GHL Hotels vandaag aankomt op het eiland en in principe tot woensdag blijft.
Zijn doel is om overeenstemming te bereiken en om gezamenlijk een stappenplan op te stellen voor de geplande heropening van allebei de resorts op zo kort mogelijke termijn.
Nadat beide exploitatiemaatschappijen op 18 oktober voorlopige surseance van betaling werd verleend, moest al een week later op 25 oktober eerst Hotel Kurá Hulanda Management nv (Otrobanda) en weer een week later op 30 oktober Lodge Kurá Hulanda Management nv in staat van faillissement worden verklaard.
Een doorstart van de Lodge mislukte op het laatst, omdat de vereiste financiering van één miljoen gulden niet kwam.
GHL HotelesAls snel verschenen in de media onbevestigde berichten dat GHL Hoteles interesse zou hebben.
Nu beschikt het Antilliaans Dagblad uit concrete stukken waar de belangstelling uit blijkt.
GHL Hoteles heeft Hotel Kurá Hulanda nv, dat eigendom is van de stichting The Jade Foundation, een voorstel gedaan voor de exploitatie van zowel Otrobanda als de Lodge te Westpunt.
De groep herhaalt het commitment om de deuren van beide resorts al per 1 december te heropenen. Het zou in eerste instantie gaan om afspraken inzake een overgangsfase van zes maanden. Om 1 december te halen, moeten partijen het wel spoedig eens worden, aangezien een managementteam moet worden samengesteld.
De website GHL Hoteles toont aan dat deze in de Colombiaanse hoofdstad Bogota gevestigde groep met allerlei ketennamen resorts exploiteert: Sheraton, Four Points, Sonesta, Hilton, Howard Johnson en onder andere Le Parc Hotel.
GHL is actief in thuisland Colombia, maar verder ook in Argentinië, Panama, Costa Rica, Peru, Ecuador en Chili.
Interim-directeur Hugo Clarinda van toeristenbureau CTB is op de hoogte van het contact en de onderhandelingen tussen Kurá Hulanda en GHL Hoteles.
De nu failliete managementcompanies werden geleid door Santon Hotels.
Advocaat Remco van Arkel is aangesteld als curator in beide faillissementen.
De sluiting van eerste Kurá Hulanda in de binnenstad gevolgd door de Lodge heeft een schok teweeggebracht in de toeristische sector.
Het heeft onder andere tot verdere toenadering van CTB (publieke sector) en Chata (particuliere belangen-verenging) geleid die hebben aangekondigd op korte termijn een actieplan te willen presenteren.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *