GS | Curaçao erkend als homobestemming

strand-stoelen-gay-homo

International Gay and Lesbian Travel Association (IGLTA): Curaçao homobestemming

Het eiland Curaçao heeft van de International Gay and Lesbian Travel Association (IGLTA) de eervolle titel ‘Destination Pioneer’ gekregen. Volgens de toonaangevende homo-reisorganisatie is het eiland een zeer goede “nieuwe bestemming voor de homoseksuele reiziger” omdat het de afgelopen jaren veel heeft gedaan om van Curaçao een bruisende, homovriendelijke vakantieplek te maken.

De IGLTA prijst de manier waarop de LGBT-doelgroep wordt benaderd in reclamecampagnes en door de evenementen die het hele jaar door worden georganiseerd om vakantievierders van over de hele wereld naar Curaçao te lokken. De afgelopen jaren hebben diverse organisaties zich ingezet om van Curaçao een homovriendelijk vakantiebestemming te maken.

Er wordt jaarlijks een Prideweek georganiseerd en ook zijn er veel accommodaties die speciaal voor de homoreizigers zijn ingericht.

De IGLTA is ook zeer lovend over de ‘leven en laten leven-sfeer’ die de laatste jaren op Curaçao is ontstaan.

“Curaçao is een zeer homogastvrije bestemming in een gebied (Cariben) dat zich regelmatig van zijn homofobe kant laat zien,” aldus het commentaar van IGLTA.

Andre Rojer van het plaatselijke VVV is blij met de onderscheiding.

“Deze prijs is een beloning voor al het werk dat de afgelopen jaren is verricht en een stimulans om verder te gaan met de promotie van ons mooie eiland bij de LGBT-gemeenschap.”

Curaçao, een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden in de zuidelijke Caraïbische Zee, zal in april de onderscheiding in ontvangst nemen tijdens de jaarlijkse IGLTA’s Annual Global Convention.

Bron: Gaysite

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *