GS | Eerste Gay Pride op Curaçao

curacao-gay-pride-2015

‘Het vakantie-eiland begin dit jaar van de International Gay and Lesbian Travel Association (IGLTA) de eervolle titel ‘Destination Pioneer’

Voor het eerst in de historie van het eiland is op Curaçao een officiële Gay Pride gehouden. Voor de bijeenkomst werd uiteindelijk een vergunning afgegeven door de autoriteiten van het eiland waar tot nu toe telkens de Pride-bijeenkomst werd verboden.

Er kwamen slechts zeventig belangstellenden af op de manifestatie, toch spreekt de organisatie van een “historische bijeenkomst”. Curaçao Pride duurt nog de hele week en werd geopend met een manifestatie waar muziek werd gemaakt en enkele sprekers de aanwezigen toespraken.

De afgelopen jaren was er telkens veel verzet op het houden van een Gay Pride in de openbare ruimte. Politici en ook geestelijk leiders op het eiland verzetten zich fel tegen de Gay Pride waardoor een vergunning nooit werd afgegeven. Voor deze editie kwam wel goedkeuring en de organisatie laat nu al weten volgend jaar een stapje verder te willen. Dan zal een parade door de straten van Willemstad op het programma staan, maar of voor deze primeur een vergunning zal worden afgegeven is nog maar zeer de vraag.

Diverse organisaties op Curaçao timmeren al geruime tijd aan de weg om het eiland homovriendelijk te maken. Als eerste beloning kreeg het vakantie-eiland begin dit jaar van de International Gay and Lesbian Travel Association (IGLTA) de eervolle titel ‘Destination Pioneer’.

Volgens de toonaangevende homo-reisorganisatie is het eiland een zeer goede “nieuwe bestemming voor de homoseksuele reiziger” omdat het de afgelopen jaren veel heeft gedaan om van Curaçao een bruisende, homovriendelijke vakantieplek te maken. Dat nu ook de autoriteiten meewerken en achter de Gay Pride staan is een stimulans voor de homoactivisten van het eiland.

Bron: GaySite

5 Reacties op “GS | Eerste Gay Pride op Curaçao

 1. Stom en zinnig zijn elkaars tegengestelde, Snuitje…Kan dus allebei 🙂

 2. Carnaval ook ?? 🙂

 3. Stomzinnig gedoe

 4. Goed, deze is speciaal voor mijn mede bloggers LaStiwz, Bartje Sonny en Sander.
  Ik heb hier een drietal links omtrent homoseksualiteit ZONDER dat er over God gesproken wordt.

  De eerste heeft de volgende titel:
  Is there any scientific evidence that people are born gay?
  https://www.youtube.com/watch?v=R5nnlPw8by0 2:16 Minuten

  De tweede heeft de volgende titel:
  What is the primary cause for male homosexuality?
  https://www.youtube.com/watch?v=DeRh-0Da5UI 2:07 Minuten

  De derde heeft de volgende titel:
  What causes effeminacy in men?
  https://www.youtube.com/watch?v=CjksnmM9-tc 2:01 Minuten

  Nogmaals, hier wordt niet over God gesproken. Dus hoef je daar niet voor bang te zijn.

 5. Al deze optochten, die in Amsterdam voorop, zijn niet meer en niet minder dan een exhibitionistisch gekoketteer met een afwijking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *