Hart-katheterisatielab bespaart SVB 2 miljoen gulden

hartkatheterisatielabWILLEMSTAD — Het hartkatheterisatielab dat in september open moet gaan, zal de Curaçao zo’n 2 miljoen gulden besparen.
Dat blijkt uit het rapport van overheidsaccountantsbureau Soab over de uitvoering van de basisverzekering ziektekosten (bvz).

De verwachting is dat deze kostenreductie pas begin 2014 door het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos) zal worden gerealiseerd. Ongeveer 60 procent van de kosten van de medische uitzendingen heeft betrekking op cardiologie.

Publieke zorgverzekeraar SVB heeft alles gedaan wat in haar vermogen ligt om de beoogde totstandkoming van de katheterisatie-afdeling per 1 september door het Sehos mogelijk te maken.

Zo zijn de kosten voor het aanschaffen van noodzakelijke apparatuur voorgeschoten en is menskracht en kennis van SVB ter beschikking van Sehos gesteld.
De Curaçaose cardioloog Sam de la Fuente zal de nieuwe afdeling leiden.
De katheterisatie-afdeling maakt de nieuwste technieken voor de behandeling van hartziekten ook beschikbaar voor inwoners van Curaçao.
Op Curaçao wordt er nog gewerkt met trombose-medicijnen voor de bestrijding van verstoppingen.
Een van de grootste voordelen van de katheterisatie-afdeling, die in samenwerking met het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven tot stand komt, is echter dat er mensenlevens gered kunnen worden, omdat patiënten met een acuut hartinfarct niet meer uitgezonden hoeven te worden naar ziekenhuizen in Miami of Colombia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *