Hato loopt lichtjaren achter’

hato2Willemstad – Op luchthaven Hato zijn er nog te veel tekortkomingen om de zogenoemde ‘first experience’ van de bezoeker een goede te laten zijn en Curaçao loopt nog lichtjaren achter als het gaat om moderne immigratietechnologie.

Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Curaçao Airport Holding (CAH) en is opgesteld door consultant KPMG.
Uit interviews met verschillende stakeholders blijkt dat er grote tekortkomingen zijn bij de immigratie, waaronder een tekort aan personeel, en een matige dienstverlening aan de grens. Naast het functioneren van de immigratie, blijkt ook het luchthavengebouw niet adequaat.

,,Het zal niet alleen de kenner opvallen dat de infrastructuur van het luchthavengebouw op Curaçao niet strookt met standaarden van internationale luchthavens.
De huidige infrastructuur van het gebouw brengt veel beperkingen met zich mee, waardoor de dienstverlening aan de reizigers niet alleen afhankelijk is van veranderingen in de grenscontrole. Zo zijn er initiatieven genomen om bijvoorbeeld het aantal immigratiebalies uit te breiden van 8 naar 12 en de positionering hiervan klantvriendelijker te maken.
Deze uitbreiding zal zonder meer verbeteringen voor de reiziger met zich meebrengen in het controleproces”

, zo staat in het verslag dat onlangs aan de minister van Justitie, Nelson Navarro (PAIS), is aangeboden.
Uit observaties komen de onderzoekers verder tot de conclusie dat er nog meer problemen zijn op de luchthaven als er meerdere vluchten tegelijk aankomen.
Zo blijkt dat als er een hostess is, die de stroom passagiers in goede banen leidt bij aankomst bij de immigratiebalies, dit beter verloopt dan als er niemand is die informatie kan verschaffen.
Ook is geconstateerd dat als een passagier ondervraagd moet worden, dit beter in de backoffice kan gebeuren om te voorkomen dat andere passagiers hier lang op moeten wachten.
Verder wordt er nagenoeg geen gebruik gemaakt van de roltrap of lift en gaan de meeste passagier een kleine smalle trap af. Dit leidt tot opstoppingen.
Daarnaast is er weinig te zien voor de passagiers.

,,Uit onderzoek is gebleken dat de aanlooproute naar de immigratiecontrole vaak gebruikt wordt als een eerste kennismaking voor de toerist. Het tentoonstellen van foto’s, het etaleren van kunstvoorwerpen, de folkloristische dans en de traditionele hapjes en drankjes zijn enkele voorbeelden hiervan”, zo wordt een gemis geconstateerd.

werken aan good fieling
Uit een vergelijkend onderzoek met landen in Zuid-Amerika en het Caribisch gebied en de meer ontwikkelde landen, komt naar voren dat vooral in het Caribisch gebied en landen die afhankelijk zijn van toerisme de aandacht gevestigd is op de warme en vriendelijke ontvangst en minder op de technologische snufjes, die ook meer weggelegd zijn voor de rijkere westerse landen.
In vergelijking met Canada en de Verenigde Staten loopt luchthaven Hato achter waar het gaat om het verhogen van de efficiëntie bij grenscontroles om zo lange wachttijden op de luchthaven te voorkomen.
De oplossingen hiervoor kunnen gezocht worden in automatische grenspassages, efficiëntere veiligheidscontroles, ‘selfservice’- oplossingen en de biometrische grenscontrole zoals de geautomatiseerde controle op vingerafdrukken, gezicht en iris.
Ook zijn ideeën geopperd voor het gebruik van e-paspoorten, e-gates en e-immigratie.
De vraag is echter, zo staat in het rapport:

,,Zal dit daadwerkelijk een efficiëntieslag betekenen of zullen alleen de veiligheidsaspecten verhoogd worden? Het moet in elk geval geen extra bureaucratische schakel worden. En: ,,De financiële situatie en de realiteit van de huidige luchthaven op Curaçao belemmeren de invoering van volledige e-immigratie op dit moment. Er moet nog veel gedaan worden om de ideale omgeving te creëren waar efficiëntie en veiligheid uiterst benut worden.”

Adviezen

Aanbevolen wordt om niet te beginnen met allerhande technologische verbeteringen maar te beginnen met het geven van het ‘goede gevoel’ bij aankomst van de passagiers. Zo moeten zo snel mogelijk de vacante posities bij de immigratie ingevuld worden, gecombineerd met een op maat ontworpen cultuurveranderingstraject. Ook wordt geadviseerd oproepkrachten in te zetten tijdens piekuren. Daarnaast is vastgesteld dat de gastheren of -vrouwen ook belangrijk zijn bij aankomst. Zij zullen hier speciaal voor getraind moeten worden. De minister van Justitie is voorstander van het loskoppelen van de grenscontrole en immigratie van het Korps Politie. Het zou een civiele organisatie moeten worden, zoals voorheen de vreemdelingendienst. Tot slot zijn er infrastructurele aanbevelingen zoals meer loketten, een extra roltrap, duidelijker aangeven dat er een lift is en een creatieve aanlooproute.

Advertentie

To Top

0 Reacties op “Hato loopt lichtjaren achter’

  1. Abraham Mossel

    Curaçao loopt lichtjaren achter, had als kop gebruikt moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *