Hato op lager pitje

Investeerders stellen andere priotiteiten vanwege economische crisis

Willemstad – In verband met de huidige economische crisis in Europa hebben veel investeerders hun investering in het ‘masterplan’ voor de nieuwe luchthaven op ‘low profile’ gezet, bevestigd directeur Maurice Adriaens van de Curaçao Airport Holding (CAH).

Vorig jaar was er heel erg veel interesse vanuit Europa.
De investeerders hebben het nu op low profile gezet. Ze willen eerst kijken hoe ze uit de crisis komen”, vertelt de directeur.

Om nieuwe investeerders aan te trekken zal een delegatie van de CAH, 19 oktober afreizen naar Londen voor het Invest & Manage Airports congres. ,,We hopen hiermee nieuwe investeerders aan te trekken voor de verschillende projecten, of een investeerder die in het gehele project wil investeren”, legt Adriaens uit.
,,We hebben de investeerders heel wat te bieden”, meent Adriaens.

Masterplan
In het ‘masterplan’ voor het nieuwe Hato moeten onder andere hotels komen, een winkelcentrum, casino en verschillende restaurants.
Maar, zo legt de directeur uit, er kan ook worden geïnvesteerd in projecten als het Ecopark. Volgens de directeur ligt het nog niet bereiken van het gewenste aantal investeerders ook gedeeltelijk aan de naamsbekendheid van Curaçao. ,,Maar als we dan uitleggen wat voor goeds het eiland te bieden heeft, is vrijwel iedereen enthousiast.” Het Invest & Manage Airports congres is volgens de organisatie het ‘perfecte platform waarbij investeerders de kans krijgen de luchtvaartmaatschappijen en eigenaren van de luchthavens te ontmoeten’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *