Heyliger eerder beschuldigd

Theo Heyliger : Eerder beschuldigd

Theo Heyliger : Eerder beschuldigd

Willemstad/Philipsburg – De geschiedenis lijkt zich te herhalen; ook in 2010 werd de Sint Maartense politicus Theo Heyliger van de United People’s Party (UP) beschuldigd van het kopen van stemmen. En werden door toenmalig minister Roland Duncan ‘dezelfde trekken’ als die van Movementu Futuro Kòrsou (MFK) van Gerrit Schotte op Curaçao geconstateerd. Duncan zelf is van de National Alliance (NA), maar stelde zich niet kandidaat voor de verkiezingen op Sint Maarten van 17 september 2010. Volgens Duncan, zelf advocaat, zijn de oude methoden van de voormalige onderkoning van Sint Maarten – Claude Wathey – weer in ere hersteld door zijn kleinzoon Heyliger. Dat liet hij weten in deze krant van 17 september.

,,De kiezers vragen alles wat maar los en vast zit: laptops, betaling van het schoolgeld, van de huur, de stroomrekening, een ijskast, bouwblokken. Er staan deze dagen lange rijen voor het kantoor van Heyliger. Officieel heet het dat ze hem willen spreken. Maar ik loop lang genoeg mee om te weten wat er werkelijk aan de hand is”, aldus Duncan toentertijd.

Van Wathey was het een publiek geheim dat hij de stemmen van Sint Maartenaren kocht door zijn sympathisanten van alles en nog wat cadeau te doen. Hij schreef dan bonnen uit om een koelkast of een gasfornuis ergens op te halen. Duncan zegt met zo veel woorden dat Heyliger dezelfde werkwijze toepast. En in één adem ook dat Schotte – die Heyliger en zijn UP openlijk steunde – er vergelijkbare praktijken op nahoudt.

,,Na jaren van praten over integriteit en goed bestuur, is dit het resultaat”,

zegt Duncan, die ‘teleurgesteld is, omdat ik dacht dat dit tot de verleden tijd behoorde’. Het gaat veel kiezers volgens de NA-minister niet om wat een politicus qua beleid de komende vier jaar gaat doen, maar wat een politicus nú doet; een rekening betalen, een BlackBerry weggeven. Volgens Duncan steekt Heyliger, die eerder altijd hoog op de lijst stond van de Democratic Party van zijn grootvader Wathey en bij verkiezingen altijd zeer veel persoonlijke stemmen kreeg, bakken met geld in zijn campagne.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “Heyliger eerder beschuldigd

 1. no, grandfather

 2. Alfons Grim

  . Volgens Duncan steekt Heyliger, die eerder altijd hoog op de lijst stond van de Democratic Party van zijn grootvader Wathey en bij verkiezingen altijd zeer veel persoonlijke stemmen kreeg, bakken met geld in zijn campagne

  Is Wathey niet de SCHOONVADER ipv grootvader ?
  voordat men U beticht van verkeerde voorlichting
  m vr gr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *