Heyliger woedend

Theo Heyliger is woedend

Theo Heyliger is woedend

PHILIPSBURG – De leider van de Verenigde Volkspartij (UP) Theo Heyliger heeft vrijdag op het eind van de dag in een schriftelijke reactie heftig gereageerd op de beslissing van de Rijksministerraad om gouverneur Holiday te verbieden de benoeming van hem en zijn ministers in het nieuwe kabinet goed te keuren, vóór er een door Nederland geleid integriteitsonderzoek naar de kandidaten is gedaan.

Het parlement vergadert maandagmiddag om 2 uur over de aanwijzing op verzoek van de UP. In een verklaring van bijna duizend woorden, stelt Heyliger dat het wel duidelijk is, dat de instructie tegen zijn persoon is gericht.

Heksenjacht

“Het is een heksenjacht waarmee zowel de bevolking als de gouverneur wordt beledigd. De Nederlandse regering heeft laten zien in staat te zijn, om zonder enig geloofwaardig bewijs, gekozen vertegenwoordigers in het koninkrijk tot doelwit te maken.”

De beoogde nieuwe minister president van Sint Maarten stelt verder dat de Nederlandse regering de democratie belachelijk maakt met een aanwijzing die is enkel is bedoeld om hem te diskwalificeren voor de positie van minister president en die hem kan bloot stellen aan mogelijke vervolging.

Kolonie

Heyliger vindt dat Nederland St. Maarten kennelijk nog steeds als een kolonie beschouwt die onderworpen kan worden aan de grillen van het moederland. Hij hint naar onafhankelijkheid: “Dit koloniale onderscheid is iets waarover de bevolking spoedig een beslissing moet nemen.”

Heyliger stelt ook dat geen enkele kandidaat-minister zichzelf, zijn familie, vrienden en bekenden zal onderwerpen aan “een vaag en onbegrensd onderzoek” zonder dat de parameters hiervoor bekend zijn.

Bron: Caribisch Netwerk/NTR

Door Hilbert Haar

4 Reacties op “Heyliger woedend

 1. Waarom is hij zo bang???toch iets te verbergen??

 2. Own (former,because they resigned) DP-members think Wescot is”dispicable,greedy and selfish”. She does not care at all about the people of St Maarten.I knew that since a long time. She is a very rotten apple in the basket full of rotten apples! I don’t understand why the DP-party does not kick her out!
  Moreover: the “Openbaar Ministerie” and some judges (mainly Dutch guys) are equally corrupt to the bone. ( e.g. T.S. After reseignment 1-1-15 he won’t go back to the Netherlands. Guess why?!).
  Plasterk : start cleaning here ! ( and take care that we don’t see them back as -corrupt- lawyers on the island like we have seen before. Names?).
  After profound investigations the dutch investigators will easily find the other rotten apples in a basket so full of rotten fruit ( yes, him too).
  Please, Dutch “rijksgenoten” help St Maarten out of the shit we’re in! Thank you in advance.

 3. Als de man niets heeft te vrezen, maakt hij wel een hoop misbaar. Den Haag kent inmiddels de streken van Schotte om zonder screening MP te worden. Ook is Plasterk, ook wel Minister van Feesten en Partijen genaamd, een krachtiger bestuurder dan Piet Hein Donner, die Gouverneur Frits Goedgedrag een hartkwaal bezorgde , met zijn ontwijkend gedrag en verwijzen naar de Gouverneur.
  Tenslotte heeft Rutte al eerder gezegd die iedereen die wil gaan op zijn volle medewerking kan rekenen. Eén telefoontje zou voldoende zijn. Dus Theo, grijp je kans en de telefoon, nu het nog kan. En vergeet niet aan de Maartenaren te vragen of ze hun paspoort in willen leveren.

 4. caribbeancynic

  Heyliger woedend, heel Nederland rilt van angst. St. Maarten onafhankelijk!
  De vlag gaat uit in Nederland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *