Heyliger woedend

Theo Heyliger woedend

Theo Heyliger woedend

PHILIPSBURG – De leider van de Verenigde Volkspartij (UP) Theo Heyliger heeft vrijdag op het eind van de dag in een schriftelijke reactie heftig gereageerd op de beslissing van de Rijksministerraad om gouverneur Holiday te verbieden de benoeming van hem en zijn ministers in het nieuwe kabinet goed te keuren, vóór er een door Nederland geleid integriteitsonderzoek naar de kandidaten is gedaan.

Het parlement vergadert maandagmiddag om 2 uur over de aanwijzing op verzoek van de UP. In een verklaring van bijna duizend woorden, stelt Heyliger dat het wel duidelijk is, dat de instructie tegen zijn persoon is gericht.

Heksenjacht
“Het is een heksenjacht waarmee zowel de bevolking als de gouverneur wordt beledigd. De Nederlandse regering heeft laten zien in staat te zijn, om zonder enig geloofwaardig bewijs, gekozen vertegenwoordigers in het koninkrijk tot doelwit te maken.”

De beoogde nieuwe minister president van Sint Maarten stelt verder dat de Nederlandse regering de democratie belachelijk maakt met een aanwijzing die is enkel is bedoeld om hem te diskwalificeren voor de positie van minister president en die hem kan bloot stellen aan mogelijke vervolging.

Kolonie
Heyliger vindt dat Nederland St. Maarten kennelijk nog steeds als een kolonie beschouwt die onderworpen kan worden aan de grillen van het moederland. Hij hint naar onafhankelijkheid:

“Dit koloniale onderscheid is iets waarover de bevolking spoedig een beslissing moet nemen.”

Heyliger stelt ook dat geen enkele kandidaat-minister zichzelf, zijn familie, vrienden en bekenden zal onderwerpen aan

een vaag en onbegrensd onderzoek” zonder dat de parameters hiervoor bekend zijn.

Door Hilbert Haar

Bron: Caribischnetwerk.NTR

2 Reacties op “Heyliger woedend

  1. Rutte heeft al eerder gezegd van harte mee te willen werken aan het vertrek uit het Koninkrijk van dwarsliggende landen. Grijp uw kans St.Maarten en stort u in de armen van de gokbazen. Adieu

  2. Het PWC rapport is lijvig. De basis is een “Desk Study” en “Interviews”.
    Waar men aan voorbij gaat, is het feit dat op 10 oktober 2010 St. Maarten opeens een Autonoom land werd binnen het Koninkrijk de Nederland met zeer beperkte bevoegdheden in de RMR.
    NL had vanaf 11 oktober 2010 een ondersteunend team moet sturen om alle processen, procedures, werkinstructies etc. met de nieuwe regering te ontwikkelen naar Nederlands maatstaven. Is dit gebeurd? Indien dit niet het geval is geweest had de RMR beter kunnen besluiten om SXM ondersteuning te verlenen i.p.v. een geldverslindend onderzoek te laten doen door een Consultant, die zelf al jaren onder vuur ligt vanwege malversaties.
    We weten al jaren hoe de vlag erbij staat op SXM, maar daar is niets aan gedaan voor en na 10 oktober 2010, niet door NL, niet door SXM en niet door de ouden NA.
    Iemand zei ooit een: met honing vang je veel meer vliegen dan met azijn. Het advies aan Rutte en Plasterk is: gebruik honing, je bereikt er veel meer mee en wellicht win je de sympathie van de SXM bevolking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *