Heyliger wordt voorlopig geen premier van Sint Maarten

Heyliger wordt voorlopig geen premier van Sint Maarten

Heyliger wordt voorlopig geen premier van Sint Maarten

PHILIPSBURG – Theo Heyliger wordt voorlopig geen premier van St. Maarten. De man die bij de laatste verkiezingen met zijn Verenigd Volksfront bijna de helft van alle zetels in het parlement behaalde, gaat in de wachtkamer.

De Rijksministerraad heeft in haar vergadering op vrijdag besloten dat de gouverneur voorlopig niemand mag benoemen en moet wachten tot onomstotelijk vast staat dat de ploeg van Heyliger integer is.

Niet eerder bemoeide Nederland zich zo nadrukkelijk met het interne bestuur van één van de landen binnen het Koninkrijk.

Aanleiding is een rapport over de corruptie op het eiland, dat een paar weken geleden verscheen. Daaruit blijkt dat er sprake is van ernstig machtsmisbruik door en belangenverstrengeling van politici en bestuurders op Sint Maarten

Met de eilanden is ooit afgesproken dat de Rijksministerraad alleen ingrijpt als er sprake is van slecht bestuur en als duidelijk is dat het land zelf niets doet aan het aanpakken van dat probleem.

In een vonnis eerder dit jaar constateerde een rechter al dat Heyliger zich schuldig had gemaakt aan het kopen van stemmen, maar opmerkelijk genoeg werd de politicus daarvoor door het Openbaar Ministerie niet aangepakt.

De screening van de ministersploeg krijgt nu een andere, naar verachting strengere invulling, waardoor het nog maar zeer de vraag is, of Heyliger premier wordt.

Bron: Persbureau Curaçao

3 Reacties op “Heyliger wordt voorlopig geen premier van Sint Maarten

  1. @heer Mossel. Niets veronderstellen. Bewijs moet er zijn, anders is er niets

  2. Abraham Mossel

    @ Tuna, Dat komt omdat de drie musketiers op voorhand alles tot in de puntje weten waar deze criminele organisatie mee bezig zijn zowel op Sint Maarten als op CuraCrim, Deze criminele organisatie met meerdere kopstukken ( lees maffia) maken de dienst uit en hebben politieke partij leiders gekozen die zij laten doen wat zij willen. Zo is Gerrit de Raaf en Heyliger op kosten van de maffia aan de macht gekomen, geld “miljoenen” genoeg om stemmen te kopen, er worden miljoenen verdient met het witwassen ( in casino) van drug en loterijen geld. De Raaf en Heyliger staan niet voor het volk. nee ! zij staan voor het grote geld en als je eenmaal met de maffia werkt kom je er niet meer vanaf, stap je er uit dan lig je snel tussen 6 planken, zie consul Venezuela. Wat betreft de drie muketiers die komen ook nog aan de beurt als ze zelf eerdaags voor het hekje staan.

    PS , Gerrit de Raaf en zijn MFK/ Reforma is de laatste weken zeer rustig met gif spugen in de media, hij is zich aan het voorbereiden op een nieuwe verkiezing strategie , hoe koop ik de kiezers om zonder dat dit uit komt of te bewijzen valt?.

  3. Het advocaten trio zal wel weer met een geweldig stuk komen waarom dit allemaal niet kan. Erg vreemd dat deze lieden nu ook op St Maarten de duistere figuren bij staan, heeft men daar lokaal geen advocatuur of beginnen die hier niet aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *