Hier mag het niet eindigen voor Oranje

Foto van Nederland-Chili

Foto van Nederland-Chili

Arjen Robben blijft kritisch op het spel van het Nederlands elftal op het WK, maar heeft er wel steeds meer geloof in dat de ploeg richting finale kan doorstoten.

”We zitten nu in een heel mooie positie”, aldus Robben in Rio tegen NU.nl.

”Als je het simpel bekijkt, dan moeten we drie wedstrijden winnen en staan we in de WK-finale.”

In de achtste finale wacht nu Mexico, in de op papier gunstige kant van het speelschema waarin Oranje als groepswinnaar is beland.

”Ik zeg niet dat het makkelijk is, maar je kán van Mexico winnen. Daar ben ik me van bewust.”

”Het schema intereseert me verder niet zoveel. Ik kijk meer naar onze eigen ploeg. Wij kunnen niks anders dan heel tevreden zijn met deze prestatie tot nu toe, maar hier mag het niet eindigen. We willen verder komen.”

”Daar gaan we alles aan doen, we moeten daarom ook nog niet over Mexico heen kijken. Het schema is ook een valkuil. Honderdduizend mensen hebben al tegen me gezegd dat de weg open ligt, met eerst Mexico en daarna Costa Rica of Griekenland als tegenstander. Zo van: we staan al in de halve finale. Maar zo werkt het niet.”

”Mexico heeft een fantastische ploeg, het wordt gewoon een heel moeilijke wedstrijd. Dat besef is er absoluut in onze spelersgroep. Daar waken we wel voor.”

Kritische noten
Uiteraard heeft Robben de kritische noten vanuit Nederland ook meegekregen ten aanzien van het verdedigende spel.

”Ik heb het een en ander gehoord en gelezen. Tja, je kunt het nooit goed doen. Die strijd zullen we nooit winnen.”

”Als wij nu geprobeerd hadden meer aanvallend, open voetbal te spelen met vleugelspelers en we hadden eruit gelegen, dan had iedereen gezegd dat we naïef waren. Dat we daar de spelers niet voor hadden. Volgens mij is de huidige manier gezien onze selectie de enige juiste manier. We spelen naar onze kwaliteiten en het is een groot compliment voor hoe de organisatie staat.”

Lees hier het uitgebreide interview met Robben

Fer vanwege verrekte hamstring niet tegen Mexico 

Bron: NU.nl

Een Reactie op “Hier mag het niet eindigen voor Oranje

  1. Abraham Mossel

    Heel goed gezegt Robben, als je midden op open zee zit met 23 man dan moeten ze allemaal roeien voor wat ze waard zijn de een misschien wat minder dan de ander maar komt wel aan de wal, en dat is nou net de bedoeling!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *