HLN.be | Venezuela schrapt vijf nullen van nationale munt om hyperinflatie tegen te gaan

REUTERS Venezolaanse president Nicolas Maduro.

Vanwege de uit de hand lopende inflatie in Venezuela gaat de socialistische regering vijf nullen schrappen van de nationale munt. Ook zal de Bolivár voortaan aan de nieuwe cryptomunt Petro gekoppeld zijn, zei president Nicolás Maduro gisteren. Momenteel is 1 dollar ongeveer 3,5 miljoen Bolívar waard.

Het olierijkste land ter wereld maakt al enkele jaren een hevige economische crisis door. Wegens corruptie, wanbeheer en de sancties die de Verenigde Staten uitvaardigden, beschikt het land amper nog over buitenlandse valuta om levensmiddelen of medicijnen te importeren.

Lees ook: IMF: inflatie in Venezuela zal oplopen tot 1 miljoen procent, “vergelijkbaar met Duitsland in 1923”

Ook verwachtte het Internationaal Muntfonds (IMF) voor dit jaar een inflatie van een miljoen procent. De economische productie kan met 18 procent ineenstuiken. De Venezolaanse centrale bank geeft al enkele jaren geen inflatie- of conjunctuurcijfers meer vrij.

Maar het schrappen van de nullen van de nationale munt is geen efficiënte manier om de inflatie te bestrijden. President Maduro gaf toe dat het op de olie-industrie gebaseerde economische model zijn beste tijd heeft gehad. Het land moet zijn economische basis verbreden en weer meer producten zelf produceren, klonk het gisteren.

Bron: Het Laatste Nieuws.be

Een Reactie op “HLN.be | Venezuela schrapt vijf nullen van nationale munt om hyperinflatie tegen te gaan

  1. Als zelfs Maduro olie niet belangrijk meer vindt, mag Curacao ook de visie op de raffinaderij eens bijstellen. Gebrek aa andere economische componenten doet zich pijnlijk voelen. Green Town ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *