HLN | Colombia kreunt onder vluchtelingenstroom uit Venezuela: “Te vergelijken met hoeveelheid Syrische vluchtelingen”

EPA Venezolanen streken de Simon Bolivar brug over om Colombia te bereiken.

De Colombiaanse regering wil dat er internationale steun komt voor de opvang van vluchtelingen uit het crisisland Venezuela. Dat maakte minister van Buitenlandse Zaken Carlos Holmes Trujillo duidelijk in het parlement.

“Hun aantal is vergelijkbaar met de hoeveelheid vluchtelingen uit Syrië. En elke dag worden het er meer”, verklaarde de minister van Buitenlandse Zaken. “De crisis heeft een extreme omvang bereikt. De Venezolanen komen vol van angst naar Colombia, om hier te blijven of om verder te gaan naar een ander land.”

“Gelukkig wordt de internationale gemeenschap zich bewust van de omvang en van de noodzaak om hulp te bieden met geld en via samenwerking.” Trujillo pleitte voor een internationaal hulpfonds, dat levensmiddelen en medicijnen ter beschikking moet stellen van de Venezolaanse vluchtelingen.
Lees ook
Waarom een rotte Venezolaanse kip plots 15 miljoen waard is

Honger en economische crisis

Honderdduizenden Venezolanen vluchten voor de honger en de economische crisis in hun land. Volgens de VN hebben al 2,3 miljoen mensen het land verlaten. Volgens experts gaat het om de grootste vluchtelingencrisis in de geschiedenis van Latijns-Amerika.

Bron: HetLaatsteNieuws.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *