HLN | Curaçao blokkeert verzending hulpgoederen voor Venezuela

De autoriteiten in Curaçao beletten dat containers op het schip worden geladen | Reuters

Op het Nederlandse eiland Curaçao is een lading hulpgoederen bestemd voor Venezuela geblokkeerd. De autoriteiten beletten dat de containers op het schip worden geladen, aldus Carlos Quintavalle, kapitein van de Seven Seas.

De regering van Curaçao, een eiland op zowat zestig kilometer van de Venezolaanse kust, liet eerder al weten zich te zullen verzetten tegen het vertrek van de hulp. “Zendingen vanuit Curaçao zullen maar gebeuren als de Venezolaanse autoriteiten hiermee instemmen”, aldus de regering in een mededeling.

“Het is een kwestie van veiligheid. Natuurlijk willen we de mensen in Venezuela helpen, maar we gaan niet voor het conflict kiezen”, aldus regeringswoordvoerster Corinne Leysner. De regering van president Nicolas Maduro heeft de maritieme grens gesloten en de luchtverbindingen met Curaçao opgeschort.

De hulp bestaat uit vijftig ton voedsel en medicijnen van Venezolanen die in de VS wonen. De hulpgoederen kwamen donderdag per vrachtvliegtuig aan op Curaçao. De lading maakt deel uit van het hulppakket dat de Venezolaanse oppositie onder leiding van Juan Guaido vandaag in het land wou krijgen. Guaido maakt zich sterk dat de goederen ook zullen aankomen, “wat er ook gebeurt”.

Bron: Het Laatste Nieuws.be

11 Reacties op “HLN | Curaçao blokkeert verzending hulpgoederen voor Venezuela

 1. @hoedanook bedankt voor je feedback. Zo had ik het niet bekeken, nu is het voor mij meer helder.

 2. @Bash,
  Een ambassadeur vertegenwoordigd “iets”, in casu de Nederlandse regering.

  @Daan,
  Het leger staat achter Maduro daar Rusland achter Maduro staat. Deze mensen zijn tactisch onderlegd en begrijpen goed wanneer een kanteling plaatsvind. Zelf zullen zij het niet teweeg brengen om genoemde reden maar ook omdat er geen werkelijk alternatief geboden wordt (moet misschien nog komen).

 3. het leger geeft te kennen achter Maduro te staan… ongeacht onze voorkeur en andere betrokkene mbt de leidinggevende van Venezuela.
  Ik neem het niet op voor Maduro, zeker niet, maar geef hem een alternatief verblijf adres met anonimiteit, zonder gerechtelijke vervolging en hij vertrekt.
  In stront moet je niet roeren dat gaat alleen maar stinken

 4. @Hoedanook.
  Een notitie is maar een notitie. Het regeringsbeleid is dat de interim-president erkent is.
  Of het verstandig is een notitie te negeren is een tweede.

 5. Bijzonder vreemd dit, vooral gezien het feit dat dit niet de Aid is van de US maar door de Venezolaanse gemeenschap.
  Vraag me wel af of deze regering + vakbonden weet waar zij mee bezig zijn.

 6. @Lionfish,
  Voor zulke opmerkingen met stelligheid te plaatsen is het misschien raadzaam om ook een zeer recente notitie van de Nederlandse Ambassadeur in Venezuela, dhr Braakhuis, ten aanzien van wat en wie er wel of niet erkend wordt te lezen.

 7. Er is maar een door het koninkrijk erkende president in Venezuela. Hij heeft officieel om hulp verzocht. Wat deze regering doet is collaboratie met de vijand. Daar staat in ons koninkrijk nog steeds een zeer zware straf op. Tijd voor een volgende aanwijzing dus. Hoe dom kan je zijn.

 8. Trots op Curaçao

  Stelletje imbicielen!

 9. Zeer vreemd, tegenstrijdig beleid. De koninkrijksregering erkent het bewind van Maduro niet maar de interim-president Guaido terwijl de regering van Curacao (onderdeel van het koninkrijk) handelt op instructies (instemming) van de Venezuelaanse regering onder leiding van Maduro. De Curacaose regering geeft dus te kennen Maduro als president van Venezuela te erkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *