HLN | Elf personen gedood door gewapende groep in Venezuela

Venezuela is een van de meest gewelddadige landen ter wereld waar geen gewapend conflict aan de gang is

Venezuela meest gewelddadige land ter wereld waar geen gewapend conflict is

In Trujillo, in het westen van Venezuela hebben gewapende individuen elf mensen doodgeschoten, onder wie een Colombiaan en drie minderjarigen. Dat meldt het parket-generaal.

“De slachtoffers waren zaterdagochtend thuis, toen verschillende gewapende mannen hen verplichtten om naar buiten te komen, waar ze werden neergeschoten”, aldus het parket, dat toevoegt dat de daders “in wagens en op motoren wegvluchtten”.

De acht volwassenen slachtoffers waren tussen de 18 en 76 jaar oud, de drie andere slachtoffers waren 15, 16 en 17 jaar.

Het gerecht heeft een onderzoek geopend naar de moordpartij.

Begin maart had een gewapende groep al minstens zeventien mijnwerkers gedood in de staat Bolivar, in het zuiden van het land.

Economische recessie
Venezuela is een van de meest gewelddadige landen ter wereld waar geen gewapend conflict aan de gang is. In 2015 werden volgens het parket 17.778 moorden geregistreerd, of 58,1 moorden per 100.000 inwoners. Volgens het niet-gouvernementele Venezolaanse Observatorium voor Gewelddaden bedraagt die ratio zelfs 90. Het globale gemiddelde bedraagt minder dan 9 moorden per 100.000 inwoners.

Volgens ngo’s is het geweld in Venezuela nog aan het toenemen vanwege de economische recessie door de dalende olieprijzen, aldus BBC. Het land bevindt zich bovendien in een diepe politieke crisis, sinds de oppositie bij de vorige verkiezingen een meerderheid heeft behaald in het parlement.

Bron: hetLaatsteNieuw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *