HLN | Johnny Hallyday vanavond begraven op de Franse Antillen

Photo News – Johnny Hallyday in intieme kring begraven op Saint-Barthélemy

Vanavond is Johnny Hallyday begraven op Saint-Barthélemy, een eiland van de Franse Antillen. De plechtigheid vond in intieme kring plaats.

Het stoffelijk overschot van de zanger arriveerde zondag rond 21.00 uur op Saint-Barthélemy. In het vliegtuig zaten ook 62 familieden en vrienden, onder wie Johnny’s vrouw Laeticia en hun dochters Joy en Jade. De kist werd overgebracht naar het funerarium van Saint-Jean, waar lokale fans hem nog een laatste groet konden brengen.

De begrafenisplechtigheid vond plaats op het kerkhof van Lorient, in aanwezigheid van vrienden en familieleden. Afgelopen weekend brachten in Parijs bijna één miljoen mensen een laatste groet aan de Franse rocklegende. Ook president Macron was aanwezig.

Hallyday, die een Belgische vader had en eigenlijk Jean-Philippe Smet heette, overleed in de nacht van 5 op 6 december op 74-jarige leeftijd aan longkanker. Tijdens zijn vijftigjarige carrière gold hij als één van de grootste Franse rocksterren. Hij verkocht meer dan 100 miljoen platen.

Bron: Belga/HetLaatsteNieuws.be

3 Reacties op “HLN | Johnny Hallyday vanavond begraven op de Franse Antillen

  1. @ Carlos,

    En Jacques Brel deed dat stukken beter, met meer emotie en om kort te gaan: ‘zoals alleen Jacques Brel dat kon’. De rest probeerde hem alleen na te doen.
    Maar goed, Halliday deed veel covers, ook van Elvis en dat klonk toch heel apart moet ik zeggen.

  2. Welk vliegtuig dat 65 passengiers kan meenemen kan landen op St. Barths?

  3. “Ne me quitte pas” is van Jaque Brell een ander Belg.
    Slecht voorbeeld om net een cover op te nemen en niet een origineel nummer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *