HLN | “Meer dan 8 miljoen burgers zullen eind 2020 gevlucht zijn uit Venezuela”

“Meer dan 8 miljoen burgers zullen eind 2020 gevlucht zijn uit Venezuela” | Reuters

buitenland Meer dan acht miljoen Venezolanen zullen als de crisis aanhoudt eind 2020 buiten hun vaderland wonen. De Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) schatte tijdens haar congres in de Colombiaanse stad Medellin het totaal aantal vluchtelingen uit Venezuela bij ongewijzigd beleid op 8,2 miljoen mensen.

Dat zou “een van de grootste emigratiegolven in de moderne geschiedenis van Latijns-Amerika” betekenen.

De OAS riep in een resolutie landen, internationale instellingen en non-gouvernementele organisaties op “technische en financiële middelen beschikbaar te stellen om ontheemde Venezolanen te ondersteunen”. De regio heeft die hulp hard nodig om de problemen aan te kunnen.

Lees ook Venezuela: “Staatsgreep en moord op Maduro verijdeld”

Volgens de VN hebben ongeveer 4 miljoen van de 31 miljoen Venezolanen het land verlaten. De OAS zei dat er elke dag 5.000 bijkomen. In buurland Colombia verblijven er momenteel 1,3 miljoen. Buitenlandminister Carlos Holmes Trujillo vertelde dat de vraag naar onder meer gezondheidszorg en onderwijs de capaciteit van de lokale autoriteiten ver overschrijdt.

Crisis

Het olierijke Venezuela verkeert al geruime tijd in een diepe economische en politieke crisis. De socialistische president Nicolás Maduro kreeg in een omstreden verkiezing een tweede termijn. Parlementsvoorzitter en oppositieleider Juan Guaidó riep zich in januari uit tot interim-president. Meer dan vijftig landen erkennen hem inmiddels in die functie. Ondanks de talrijke massademonstraties is het niet gelukt Maduro ten val te brengen.

Guaidó was met een delegatie aanwezig Medellin. Een aantal OAS-leden, waaronder Bolivia, Nicaragua en Mexico, maakten daartegen bezwaar. Uruguay liet uit protest een deel van het congres aan zich voorbij gaan.

Bron: Het Laatste Nieuws.be

Een Reactie op “HLN | “Meer dan 8 miljoen burgers zullen eind 2020 gevlucht zijn uit Venezuela”

  1. De werkelijkheid

    Venezolanen worden niet op Curacao geaccepteerd omdat om op Curacao te kunnen leven heb je een geldige geboorte akte nodig geldige paspoort bewijs van goedgedrag 1 miljoen gulden voor een permanente visa voor een volwassene de helft voor kinderen, 500.000 on je kind naar een ordinaire school te sturen 1 miljoen voor een goede school, 100.000 voor politie bescherming, 250.000 om naar de dokter the kunnen gaan, 5 miljoen voor de anderen rechten om te kunnen stemmen werken huis kopen of huren eigen bedrijf te kunnen opstarten om een bankrekening te kunnen openen en elke jaar je totale visa kosten betalen bv. 1 miljoen per volwassene per jaar ook moet je een huis boven de 400.000 kopen of huren anders wordt je als slaaf naar je land gedeporteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *