HLN | Rusland en Venezuela starten gezamenlijke militaire oefeningen

In Caracas kwamen vandaag verschillende Russische Tupolev-legervliegtuigen aan AFP

De Russische en Venezolaanse luchtmacht gaan gezamenlijke militaire oefeningen uitvoeren om de verdediging van het Zuid-Amerikaanse land te versterken. Dat heeft de Venezolaanse minister van Defensie Vladimir Padrino Lopez gezegd.

De verklaringen van Padrino Lopez vielen samen met de komst van een honderdtal Russische piloten en andere manschappen die aan boord van verschillende legervliegtuigen, waaronder twee bommenwerpers, in Caracas toekwamen.

Het is onduidelijk hoelang de Russen in Venezuela zullen blijven, Padrino Lopez gaf ook geen verdere details over de geplande oefeningen. In de afgelopen jaren heeft Venezuela miljoenen dollars aan militair materieel van Rusland gekocht.

Venezuela heeft in het verleden al vaak met beschuldigende vinger naar de Verenigde Staten gewezen, omdat het land aanvallen op Venezuela zou beramen.

Bron: Het Laatste Nieuws.be

3 Reacties op “HLN | Rusland en Venezuela starten gezamenlijke militaire oefeningen

  1. Abraham Mossel

    Gisteren in de krant, Iran stuurt 3 oorlog schepen naar venu ter versterking voor het leger van Maduro voor een zooitje goud staven !!, let op als dat gebeurt breekt binnen de kortst mogelijke keer de pleuris uit. Trump neemt dat niet, helemaal niet van Iran .

  2. Invasie van Curacao gaat beginnen.. Net zoals de Krim!

  3. Showroe di Emmastad

    En de verhoogde activiteit Southern Command, Caribbean Basin Reactive Force, FOL Windward, 3e Régiment etc ook opgevallen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *