HLN | Spanningen aan grens tussen Colombia en Venezuela lopen verder op

Foto EPA

Venezolaans president Nicolas Maduro heeft drieduizend soldaten naar de westelijke staat Tachira, aan de grens met Colombia gestuurd | Foto EPA

De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft drieduizend soldaten naar de westelijke staat Tachira, aan de grens met Colombia, gestuurd. De troepen moeten er komaf maken met “paramilitairen, misdadigers, ontvoerders en drugdealers”, zo heeft de president bekendgemaakt.

Door de aanhoudende spanningen aan de grens tussen beide landen, hebben intussen al duizenden Colombianen Venezuela verlaten.

De spanningen tussen beide landen zijn verder toegenomen nadat drie Venezolaanse militairen vorige week aan de grens in een hinderlaag waren gelokt en gewond waren geraakt. Maduro, die een rechtse paramilitair organisatie verantwoordelijk achtte voor het incident, besliste daarop meteen om de grens te sluiten.

Sindsdien heeft Venezuela ook al 1.100 Colombianen het land uitgezet. Ze worden door de overheid verdacht van het smokkelen van kruidenierswaren en aardgas. Er werden ook al verschillende huizen van Colombiaanse inwoners in de regio vernietigd. Door dat geweld hebben nog eens 6.000 andere Colombianen, die aan de overkant van de Venezolaanse grens woonden, beslist om terug te keren naar Colombia.

De Colombiaanse president Juan Manuel Santos heeft tijdens een bezoek aan de grensstad Cucuta aangedrongen op een diplomatieke oplossing voor het conflict. Donderdag hadden de twee landen nog hun ambassadeur teruggeroepen.

Bron: HetLaatsteNieuws

2 Reacties op “HLN | Spanningen aan grens tussen Colombia en Venezuela lopen verder op

  1. Zolang Maduro van mening is dat hij beter Colombia aan kan vallen dan Curacao hoor je mij niet klagen.
    Het is logisch dat Maduro op zoek is naar ‘iets’ om zijn populariteit weer wat op te vijzelen en de ellende uit de hoofden van de bevolking te halen. Een militaire overwinning op ‘de vijand’ komt dan welgelegen. Zolang hij maar kan blijven beweren dat alle ellende wordt veroorzaakt door invloeden van buitenaf zullen zijn aanhangers wel met hem blijven dwepen. Zie bv John da Silva, die ook alles en iedereen de schuld geeft…………..behalve Maduro zelf.
    Vraag me alleen af of het aanvallen van Colombia wel zo’n goed idee is. De Colombianen voeren al zeer lang oorlog met de FARC, dus de soldaten zijn redelijk getraind en enigzins ervaren. Kun je van de Venezolanen niet zeggen.

  2. Abraham Mossel

    Maduro de Raaf heeft het eindelijk voor elkaar. Om Zijn! probleem over een andermans rug uit spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *