Hodge: ‘Gumbs definitief niet terug als hoofd VDC’

MP Daniel Hodge: 'Gumbs definitief niet terug als hoofd VDC'

MP Daniel Hodge: ‘Gumbs definitief niet terug als hoofd VDC’

Willemstad – Edsel Gumbs keert definitief niet terug als hoofd van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC). Dat heeft premier Daniel Hodge gisteren tijdens de wekelijkse persbijeenkomst van de ministerraad in Fòrti, in reactie op berichten in de media dat dit wel het geval zou zijn, bekendgemaakt.

Minister-president Hodge heeft afgelopen woensdagochtend een uitgebreid gesprek gehad met het (nu nog) hoofd van de veiligheidsdienst, waarbij eventuele andere functies voor Gumbs werden besproken.

,,De heer Gumbs kwam in aanmerking voor drie verschillende functies, waarvan twee inmiddels door anderen zijn ingenomen. Een derde functie is nog beschikbaar en hierover hopen we een akkoord kunnen bereiken”, aldus Hodge gisteren.

Enige tijd geleden werd het VDC-hoofd ook de functie van gevangenisdirecteur aangeboden. Dit is echter nooit gekristalliseerd en nu gaat de zoektocht naar een adequate baan voor Gumbs verder.

De premier was gisteren vol lof over het hoofd van de Veiligheidsdienst en sprak zijn hoop uit om snel een akkoord te kunnen bereiken. Er is al enige tijd onenigheid gaande tussen de regering van Curaçao en Gumbs. Dit begon met het kabinet van oud-premier Gerrit Schotte die vlak na zijn aantreden al bekendmaakte het VDC-hoofd weg te willen.

Gumbs werd de toegang tot het gebouw van VDC ontzegd. Sindsdien heeft het VDC-hoofd drie rechtszaken tegen de regering aangespannen en gewonnen.

Momenteel zwaait Michael Römer de scepter binnen de Veiligheidsdienst. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij op zeer korte termijn benoemd worden tot hoofd van de dienst.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *