VP | Hodge ontkent uitspraken opnieuw

Archief foto

Archief foto

CURAÇAO – Voor de tweede keer in korte tijd ontkent voormalig premier Daniel Hodge bepaalde uitspraken te hebben gedaan. Dat meldt Radio Hoyer 2. Afgelopen vrijdag hield politieke partij PAR een happy hour waarbij de gehele bevolking was uitgenodigd.

Hodge hield als nieuwe partijleider een korte toespraak in zowel het Papiamentu als het Nederlands. Bij deze laatste toespraak zei Hodge dat ‘de PAR geen partij is met corrupte mensen’. Na afloop van zijn speech ontkende Hodge in gesprek met Rick Hart dit gezegd te hebben.

Weer ontkend
Hodge ontkent nu weer zijn uitlatingen. Hij antwoordde op de vraag of hij met zijn uitlating dat de PAR geen corrupte mensen heeft, andere partijen hiervan beschuldigt, dat hij het nooit over corrupte mensen heeft gehad. Dit keer zijn de uitlatingen van Hodge echter opgenomen.

Trouw
Hetzelfde gebeurde begin juni ook. Hodge zei toen, in zijn laatste dagen als demissionair premier, in een artikel in de Nederlandse krant Trouw toekomstig premier Ivar Asjes ‘geen krachtige leider’ te vinden en dat ‘het eiland weinig goeds van Asjes hoeft te verwachten’. Ook zou Asjes – net als andere politici op Curaçao- voornamelijk op eigen gewin uit zijn.

Rectificatie
Hodge nam op dezelfde dag in een persbericht afstand van de vermeende uitspraken. Hij zei zich niet te herkennen in het artikel en vond dat zijn woorden uit hun verband waren gerukt. Tijdens een persconferentie van de ministerraad in dezelfde week zei de toen nog demissionaire premier dat hij het teveel gedoe vond om om rectificatie te vragen.

Bron: Versgeperst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *