Hodge (PAR) voorstander Statenvergadering Isla

Archief foto

Archief foto

WILLEMSTAD — Nieuw PAR-leider Daniel Hodge staat voor de volle 100 procent achter het verzoek voor een openbare vergadering over de toekomst van de raffinaderij.
De vergadering is aangevraagd door de fracties van de MAN, MFK en PAR.
Hodge vindt het van belang dat de Staten over deze zaak vergaderen.

De aanvragers willen dat de Staten, maar ook de regering een besluit nemen ten aanzien van de toekomst van de raffinaderij.
Het huurcontract met het Venezolaanse staatsoliebedrijf PdVSA loopt in 2019 af en er is haast geboden, aldus de aanvragers.
De partijen willen dat de regering tijdens de aangevraagde vergadering een duidelijk standpunt inneemt over deze zaak.

In de afgelopen dagen deed het verhaal de ronde dat er binnen de PAR onenigheid zou zijn over het feit dat de fractie van de gele partij het verzoek voor een openbare vergadering mede had ondertekend.
Maar Hodge weerspreekt dit.

“Hierover is er geen onenigheid. Maar ik ben juist iemand die voorstander is van debat binnen de partij. Ten aanzien van dit onderwerp wil ik duidelijk stellen dat ik er voorstander van ben dat de vergadering plaatsvindt.”

Het standpunt van de PAR in deze vergadering is nog niet bekend.
Hodge stelt dat de partij hier op dit moment nog mee bezig is.

“Zodra onze Statenleden Armin Konket en Zita Jesus-Leito weer terug zijn van de bijeenkomsten van de Parlatino gaan we met hen overleggen.”

De vergadering zal na het reces van de Staten, medio augustus worden gehouden.

4 Reacties op “Hodge (PAR) voorstander Statenvergadering Isla

  1. En na 2029 gaan we nog eens 10 jaar verder met deze gif fabriek. Het zal de PDVSA een zorg zijn dat er dankzij hun minimaal 18 doden per jaar zijn te betreuren. Straks komen ze weer met donaties (bloedgeld) om de bevolking maar te sussen.

  2. Zeker omdat ze misschien voordeel hebben als die gif fabriek open blijft

  3. Het valt me op dat PAIS hier niet voor is??

  4. Philippe Maaskant

    Mijn vrees is, dat er geen duidelijke uitspraken van de Staten komen. Teveel politici hebben banden met PDVSA. In 2019 zal blijken dat de deal met PDVSA voor 10 jaar is verlengd, zonder enige milieu maatregel. Asjes zal zeggen dat er geen keus was en geen tijd.. Als je niks doet, is dat wat gaat gebeuren. Wereldwijd is er overcapaciteit in raffinage, dus niemand gaat investeren. We zullen tot 2029 doormodderen met de PS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *