Hodge: Römer wel geschikt

Hodge: Römer wel geschikt VDC

Hodge: Römer wel geschikt VDC

 

Van een onzer verslaggevers Willemstad – Premier Daniel Hodge heeft gisteravond laten weten, naar aanleiding van onjuiste berichtgeving in verschillende media, dat er geen bezwaren zijn tegen de benoeming van Michael Römer als hoofd van de Veiligheidsdienst (VDC).

Verschillende media berichtten dat Römer niet door de screening zou zijn gekomen. Hodge spreekt dit, in overleg met de Commissie van Toezicht, tegen:

 

Advertentie

,,De resultaten van het aanvullende onderzoek maakten, samen met de resultaten van het reeds eerder verrichte veiligheidsonderzoek, duidelijk dat niet gebleken is van enig veiligheidsrisico of ander bezwaar in verband met de feitelijke bekleding door de heer Römer van de functie van hoofd van de VDC.”

In eerste instantie werd binnen de VDC intern onderzoek gedaan naar Römer omdat hij als assistent-crisismanager ingezet zou worden. In 2011 heeft een veiligheidsonderzoek plaatsgevonden waarbij niet is gebleken dat er enig veiligheidsrisico zou zijn.

Na het vertrek van de toenmalige crisismanager Frank Calmero is Römer benoemd tot zijn opvolger en is hij nu interim-manager van de VDC.

,,Hierdoor beschikt Römer over alle bevoegdheden van het hoofd van de VDC en in verband daarmee is het veiligheidsonderzoek destijds uitgebreid via de Commissie van Toezicht zelf.”

De benoeming van Römer wordt pas een feit als er voor het geschorste hoofd van de VDC, Edsel Gumbs, een andere functie gevonden is binnen de overheid. Zolang Gumbs officieel nog hoofd is, kan er niemand anders benoemd worden.

 

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *