Hof | 24 jaar gevangenisstraf voor dubbele doodslag The Alley

Met vonnis

24 jaar gevangenisstraf voor dubbele doodslag The Alley | Extra

Willemstad – Het Gerecht in Eerste Aanleg heeft de 26-jarige verdachte C.S.M., geboren te Nederland, op woensdag 20 december 2017 veroordeeld tot 24 jaar gevangenisstraf voor de doodslag op de 20-jarige Jurick K.G. Hooi en op de 22-jarige Karoushaney M.K. Martina. Tevens dient C.S.M. een schadevergoeding te betalen aan de nabestaande van het slachtoffer Hooi.

C.S.M. is vrijgesproken van moord omdat het dossier onvoldoende aanknopingspunten bevat om te kunnen vaststellen dat er sprake was van voorbedachte rade. Het Openbaar Ministerie was dezelfde mening toegedaan. Het Gerecht acht bewezen dat de verdachte vijfmaal met zijn revolver, die hij binnensmokkelde via een beveiliger, op het slachtoffer Hooi heeft geschoten. Als gevolg hiervan is het slachtoffer overleden, er werden vier kogels in zijn lichaam aangetroffen. Slachtoffer Martina, die in de buurt van slachtoffer Hooi stond, werd in haar hoofd geraakt door de kogel die de schouder van Hooi perforeerde. Ook zij is aan de gevolgen daarvan overleden.

Het verweer van de advocaat dat de verdachte niet de schutter is geweest en dat mogelijk iemand anders vanaf het hoger gelegen VIP-balkon in The Alley naar beneden richting de dansvloer heeft geschoten, raakt kant noch wal, aldus de rechter. De rechter verwijst daarbij naar de verklaring van een getuige die de verdachte op de dansvloer heeft zien schieten. De verklaring van die getuige wordt bovendien ondersteund door camerabeelden. De rechter verwijst naar een screenshot dat zij van de beelden maakte en dat zij ter terechtzitting heeft getoond. Daarop is duidelijk de mondingsvlam en de loop van een vuurwapen te zien op de dansvloer, aldus de rechter.

Slachtoffers Jurick Kurthley Gregorio Hooi en Karoushaney Mariahkarry Martina

Verder is op die beelden ook te zien dat de verdachte onmiddellijk na het laatste schot door de getuige wordt vastgepakt en een op een vuurwapen gelijkend voorwerp wegslingert in de richting van een hoek waar later een revolver in beslag genomen wordt. De lezing van de advocaat dat (ook) van bovenaf zou zijn geschoten wordt verder door de camerabeelden van de plafondcamera weersproken, waarop te zien is dat het VIP-balkon leeg is en vijfmaal achter elkaar beneden op de dansvloer wordt geschoten.

Verder overweegt de rechter dat de wijze waarop de schoten aan Hooi zijn toegediend – viermaal direct achter elkaar in het bovenlichaam – wijzen op een doelgericht schieten, dat niet anders dan bedoeld kon zijn om hem te doden. Er is dus sprake van vol opzet.

Voor Martina geldt dat er sprake is van voorwaardelijk opzet: door in een kleine overvolle discotheek te midden van dansend publiek meermalen met een revolver op het bovenlichaam van Hooi te schieten, heeft de verdachte bewust de aanmerkelijke kans aanvaard dat hij naast Hooi ook een van de andere in de buurt van Hooi staande aanwezigen fataal zou treffen.

De rechter overwoog verder dat deze dubbele doodslag niet alleen de nabestaanden een verschrikkelijk en onherstelbaar leed heeft toegebracht, maar ook de Curaçaose samenleving hevig heeft geschokt en gevoelens van angst, onveiligheid en verbijstering teweeg heeft gebracht. De nog jeugdige slachtoffers zijn doodgeschoten midden in een bekende en drukbezochte uitgaansgelegenheid in Punda. Dat de verdachte een geladen revolver meesmokkelt in een drukbezochte discotheek acht de rechter verwerpelijk en buitengewoon gevaarzettend.

De rechter heeft bij de strafoplegging meegewogen dat de verdachte volledig toerekeningsvatbaar is en als strafverzwarende omstandigheid is meegewogen dat de feiten zijn begaan op zeer lichtvaardige wijze in een overvolle uitgaansgelegenheid.

De opgelegde gevangenisstraf is conform de eis van het Openbaar Ministerie.

2017 12 20 – Vonnis Dubbele Doodslag the Alley Curacao by Black Lion on Scribd

Bron: Gemeenschappelijk Hof van Justitie

4 Reacties op “Hof | 24 jaar gevangenisstraf voor dubbele doodslag The Alley

 1. Dit soort lieden een spuitje geven en onder de grond stoppen is de beste oplossing.

  De 300 gulden detentie per dag die zijn opsluiting ons 24 jaar gaat kosten geef ik liever als AOV aan een oudje dat wel eerlijk gewerkt heeft.

  En het verweer van ratvocate Blonk is weer lachwekkend. Bijna net zo idioot als dat van ratvocaat Mirto Murrat die beweerde dat die drugspiloot dacht dat hij waardeloze Venezuelaanse bankbiljetten vervoerde in plaats van cocaine.

 2. @ Marlon,

  Inderdaad zeer vreemd dat men hier beweert geen aanknopingspunten te hebben voor moord. Hij besluit allereerst om een pistool mee te nemen naar the alley. Dan neemt hij ook nog de moeite om ervoor te zorgen dan de bewaker het naar binnen smokkelt.
  Vervolgens haalt hij het weer bij die bewaker op en schiet vervolgens op de dansvloer zijn opponent dood.
  Als dit niet inhoudt dat je er uitgebreid over hebt nagedacht dan weet ik het ook niet meer.

  Levenslang was inderdaad de beste oplossing geweest. Hij is al eens eerder veroordeel voor doodslag, toen was hij 16 jaar. Ook al veroordeeld voor wapenbezit, roofoverval oftewel hij heeft echt iets van zijn leven gemaakt.
  Het gaat nooit meer iets worden met dit figuur, anders dan dat hij over 18 jaar weer iemand gaat omleggen.

 3. C.S.M. is vrijgesproken van moord omdat het dossier onvoldoende aanknopingspunten bevat om te kunnen vaststellen dat er sprake was van voorbedachte rade.

  Raar. Hij had levenslang moeten krijgen.

 4. Kunnen ze de advocaat van de schutter ook geen 24 jr geven .
  Wat een idioot .schande.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *