HOF | Banken niet verplicht Robbie’s Lottery en Smartplay als klanten te behouden

Met vonnis

Hof: “Feit blijft immers dat het loterijbedrijf nog steeds wordt uitgeoefend door en voor de strafrechtelijk veroordeelde (rechts)personen met wie MCB en WIB rechtens niet tegen hun wil zaken behoeven te blijven doen” | Extra

Willemstad / Philipsburg – Dinsdag 19 maart 2019 heeft heeft het gerecht uitspraak gedaan in het kort geding dat was aangespannen door loterij-organisatoren Robbie’s Lottery en Smartplay tegen Maduro & Curiel’s Bank en Windward Islands Bank.

Inzet van het kort geding was de opzegging door de banken van de bancaire relatie met de eisende partijen.

De rechter oordeelt na een afweging van de belangen dat de banken niet verplicht kunnen worden om Robbie’s Lottery en Smartplay als klanten te behouden. Het gerecht kent daarbij in het bijzonder veel gewicht toe aan de strafrechtelijke veroordelingen van de rekeninghouders in 2016 voor onder meer belastingfraude en witwassen (de Bientu-zaak). De vorderingen van de eisers om de banken te veroordelen de bankrelatie voort te zetten is dan ook afgewezen.

Bron: Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba

Naschrift KKC

Kern vonnis: “De contractsvrijheid van MCB en WIB en hun belang bij beëindiging van de contractuele relatie met eisers dienen zwaarder te wegen dan het belang van eisers bij voortzetting van die relatie (..) Aan dit oordeel kan niet afdoen dat Dos Santos inmiddels als statutair bestuurder is opgevolgd door zijn dochter Stephanie Dos Santos, ten aanzien van wie geen bezwaren gelden, en dat onder haar bestuur naar eisers stellen grote verbeteringen zijn aangebracht in de bedrijfsvoering op het gebied van professionalisering, automatisering, transparantie en omgang met de toezichthouder. Feit blijft immers dat het loterijbedrijf nog steeds wordt uitgeoefend door en voor de strafrechtelijk veroordeelde (rechts)personen met wie MCB en WIB rechtens niet tegen hun wil zaken behoeven te blijven doen.”

2019 03 19 – Vonnis Kg Robbie’s Lottery en Smartplay vs MCB en WIB by Black Lion on Scribd

2 Reacties op “HOF | Banken niet verplicht Robbie’s Lottery en Smartplay als klanten te behouden

  1. @Hans
    LOL

  2. Robbery dos Santos, net zo crimineel als lelijk, kan gaan bankieren via de bankrekening van de moeder van Stephen Capella in Panama.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *