HOF | Gerecht keurt onderhandse koop Corendon van Holiday Beach Hotel goed

Schoonmoeder viel hotelgast lastig nadat receptioniste diens verblijf deelde | © ANP

Willemstad – De rechtbank keurt bij beschikking van 21 september 2018 de onderhandse koop door Corendon van (de percelen behorend tot het) Holiday Beach Hotel goed.

Ter zitting op 19 september 2018 bleek dat er een discussie gaande is tussen het Land enerzijds en de hypotheekhouder en koper anderzijds over de status van één van de percelen. Tevens is evenwel gebleken dat in de koopovereenkomst reeds rekening is gehouden met dat vraagstuk. Corendon heeft immers twee biedingen gedaan, een bod voor het geheel en een lager bod voor de overige percelen. De rechter doet in het kader van deze goedkeuringsprocedure geen uitspraak over dat debat.

Nu de rechter heeft vastgesteld dat er geen sprake is van een gunstiger aanbod op de percelen dan dat van Corendon, kan de koopovereenkomst op grond van artikel 3: 268 lid 2 BW worden goedgekeurd.

Bron: Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten
en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba

4 Reacties op “HOF | Gerecht keurt onderhandse koop Corendon van Holiday Beach Hotel goed

 1. @ Matie,

  Komt wellicht niet leuk over, maar veelal is het personeel oorzaak dat het hotel zo slecht draait. Ik zie het vaak in andere hotels, het personeel maakt er een takkezooi van, maar kunnen niet worden ontslagen doordat de vakbond immer tegenwerkt. Gevolg ? Zelfs bij diefstal koopt het hotel de werknemer af, om maar te voorkomen dat men naar de pers gaat en het hotel in een slecht daglicht komt.
  Serieus, een groot deel van het personeel is volledig verantwoordelijk voor het slecht draaien van het hotel.
  Waarom denk je dat het Marriott van al het personeel af wilde ? Dat was niet omdat ze het allemaal zo goed deden. Een groot aantal werkte naar behoren, maar een behoorlijk aantal maakte er absoluut een puinhoop van.

 2. @Matie

  Het wordt een 5 sterrenhotel en dus worden er hogere eisen gesteld….

 3. Mag het personeel weer terug naar hun oude werkplek? Hoop niet dat Corendon ander personeel zal invoeren.

 4. Goede ontwikkeling voor Curacao, investeringen in een hotel met een garantie voor toevoer van toeristen betekent veel werkgelegenheid.

  Het pand brengt echter veel te weinig op om de megeschulden van Veneto te dekken, maar First Caribbean is tevreden: zij hebben hun geld terug en hadden geen belang bij een hogere prijs. De werknemers die maanden geen salaris hebben gehad, hebben het nakijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *